Locuitorii Craiovei, informați despre contrabanda cu țigări

Locuitorii Craiovei, informați despre contrabanda cu țigări

676
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Craiovenii au fost informați despre contrabanda cu țigări, în cadrul campaniei „Aparențele înșală” care a fost organizată pe 1 iunie și în week-end-ul 6-7 iunie. Campania se derulează în perioada martie – iunie, în 16 județe de graniță din regiunile de sud-vest, nord și nord-est, în parteneriat cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Vămilor.

În zonele cu trafic intens din centrul Craiovei, și anume Piața Mihai Viteazul, Unirii, Lipscani, dar și în cartiere limitrofe, precum Craiovița Nouă,  au fost împărțite peste 5.000 de flyere cu informații despre efectele profund negative ale contrabandei cu țigarete asupra comunității.

Promoterii au interacționat cu trecătorii, arătându-le adevărata față a traficanților care vor să pară ceea ce nu sunt: sub hainele ponosite se ascunde, de fapt, simbolic, un „lanț gros, de aur”. Astfel, “aparențele înșală”, iar rețelele de traficanți de țigarete, începând cu furnizorii și terminând cu vânzătorii, fac profituri tocmai de pe urma celor cu venituri modeste.

Campania “Aparențele înșală” portretizează contrabandistul cu două fețe: individul de care îți este milă și pe care crezi că îl ajuți cumpărând de la el un pachet ilegal de țigarete, fără să știi că, de fapt, doar o interfața. De fapt, cei care cumpără de la contrabandiști susțin grupări de infractori și fac loc crimei organizate în comunitate.

Pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine cele două ipostaze ale traficanților, locuitorii orașului au fost invitați să facă poze cu „haine” din recuzita vânzătorilor de țigarete ilegale: cea umilă și cea de „boss”, aflând în același timp de la promoteri care sunt efectele negative ale comerțului ilegal cu țigarete.

Contrabanda este un flagel, iar locuitorii orașului Craiova trebuie să afle ce ascunde în mod real un traficant de țigarete: profituri imense la fiecare TIR de transport ilegal. Vânzătorul, aparent la fel de amărât ca și cumpărătorul, e doar o imagine înșelătoare”, spune Cristina Vasiloiu, Director Euromonitor Business Consulting Services, firma organizatoare.

Potrivit Companiei de Cercetare Novel Research, piața neagră a țigaretelor la nivel național se situa în martie 2015 la 15,2%, peste media ultimilor patru ani, de 14,7%. În zona de sud-vest, piața neagră înregistrează 21,7 %, unul dintre cele mai ridicate niveluri, după regiunile din nord-est (34,7%) și vest (24,1%), cele mai afectate de contrabandă. 



5 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3908

    Pachetul de tigari la fabrica costa sa zicem 3 sau 4 Lei
    La magazin noi platim 15-16 Lei.. Diferenta de 12/13 lei intra in buzunarul Statului care nu prea ne ofera nimic la schimb

    Litrul de Benzina costa 2 lei, jumatate 3 Lei
    La pompa litrul este 5.5/ 6.5 Lei. DIferenta de 2.5/ 3 Lei adica aproape de 60% sunt accize si taxze care intra in buzunarul Statului care iarasi nu prea ofera nimic la schimb.

    In concluzie la fiecare pachet de tigari luat de la magazin statul castiga 12 sau 13 Lei iar la fiecare litru de benzina bagat in rezervor statul castiga 2,5 sau 3 Lei.

    Ceea ce am spus mai sus nu se numeste JAF la drumu mare? Care-i cel mai mare hot? Raspunsul evident il stie omul stie tot : > aka George Ionescu.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     06-01-2014
    Mesaje
    76

    Daca statul asta ar avea o alta atitudine fata de invatamant, catre dascalii, care invata si educa oamenii, ce vin la vot sa voteze cu mintea, nu cu altceva, atunci statul ar fi astfel condus de alta categorie de oameni, de alta valoare, atunci ar intra in tara alti investitori mari, care ar incheia altfel de contracte cu acesti alesi si altul ar fi cu numarul locurilor de munca, cu numarul de cotizanti la bugetul tarii . . . . .dar daca tara este ocolita de investitori fiindca in guvern si parlament sunt peste 100 de alesi care sunt in incompabilitate sau mai rau au dosare penale incepute sau in curs de . . . atunci locuri de munca nu vor fi, bugetul ar fi alimentat doar prin taxe si impozite, tot mai mari si mai numeroase cum bine zice koss-x-treeme

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    538

    Dar, daca in timp, din ce in ce mai multi fumatori s-ar lasa de viciul asta . . . .

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3918

    Fumatul creează mai mult dependență psihică decât creează dependență fizică. Ca să te lași de fumat trebuie mai întâi să depășești bariera psihică.
    Sfatul meu este să fumați ocazional. Să fumezi zi de zi e cam aiurea și din punct de vedere financiar și din punct de vedere al sănătății organismului.

    Oricum fumatul nu este un viciu chiar atât de toxic. Un viciu extrem de toxic este alcoolul în exces la români.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    141

    cumpar tigari de contrabanda, adica timbrate, dar facute in tari non-ue. si au fix acelasi gust si aceeasi compozitie, nu sunt ierburi. bineinteles, nu ma refer la plugarul, tampampam sau alte marci din honolulu, ci la cele importante.

    si in magazine nu cer niciodata bon, fug pana sa se apuce sa bata in casa. nu sustin statul, nici spalaturile pe creier.

    daca vroiau astia sa faca ceva pentru oameni, ii invitau sa nu mai fumeze. SI NU SA FUMEZE DE LA EI. asta se numeste eliminarea competitiei, nu „iti vreau binele, roman prost”

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.