Craiova: Examene luate cu bani, bijuterii și sex, la Medicină

Craiova: Examene luate cu bani, bijuterii și sex, la Medicină

4.721
19
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(9 voturi, media: 4,11)

Procurorii au interceptat și discuții între studenții de la Facultatea de Medicină din Craiova și au aflat că examenele nu erau promovate doar cu bani și bijuterii, ci și cu favoruri sexuale. Unii dintre profesori aveau pretenții de natură intimă pentru ca studentele să poată obține note mai bune. 

 

835_2656Reamintim că procurorii DGA au descins, luni, la Facultatea de Medicină din Craiova şi nouă profesori, precum și secretara, sunt acuzaţi de luare de mită, constând în bani și bijuterii. Șase dintre ei au fost puși sub control judiciar și nu mai au voie să le predea studenților. Din discuțiile interceptate de procurori, reiese că între studenții și profesorii de la Medicină, lucrurile erau mult mai… intime. Asta pentru că unele dintre studente rezolvau problema examenelor prin sex.

 

Studentă: Dădui 600, nu 500

Doamnă: De ce dăduși 600?

Studentă: Pentru că nesimțita de… nu pune bani, ea se f… și își aranjează.

 

Cât despre cum erau alese și cam cât costau ”atențiile” oferite, studenții s-au destăinuit, iar procurorii au interceptat:

 

835_2698Studentă: Le cumpărarăm…, ăleia de …, la IMUNO mă refer.

Mama: – Aşa.

Studenta: Le luarăm la una o pereche de cercei şi cu pandantiv şi la una doar o pereche de cercei.
Mama: Îhî.
Studenta: Aşa, asta costă 10 milioane jumate, ceva de genul ăsta, 10 şase sute, ceva de genul ăsta.
Mama: Îhî.
Studenta: Aşa şi ăleia de PG  îi luarăm şi ăleia nişte cercei de aur de 3 milioane şi ne mai rămase 2 milioane şapte sute cinci zeci şi vorbii cu… să ne facă la IMUNO două buchete de flori.
Mama: Flori.
Studenta: Da, două buchete de flori, fiecare câte un milion şi ăleia de PG de 700 de mii.

 

romaniacurata.ro a prezentat și alte înregistrări ale procurorilor, în care studenții se destăinuiau despre șpăgile pe care trebuiau să le dea în comun, numite ”atenții” sau le ofereau în particular dacă doreau să promoveze sau să obțină note mai mari

 

Lecție de dat prima șpagă:

(…) – Eu am fost la ea. Eu m-am dus.
– Personal te-ai dus tu la ea? Adică, na!
– Da, personal. Personal.
– Şi i-ai dat? A zis ceva? Adică, mă rog, la modu’ că ţi-a dat subiecte sau …
– A, nu, nu. Nu mi-a dat subiecte. Păi nu-ţi dă subiecte. Adică, tot tre’ să-i scrii, nu poţi să-i dai foaia goală. Înveţi. M-am dus, i-am dat 100 eu.
-Aha.
– Într-un plic, o cutie de bomboane …
– I-ai băgat? Mă gândesc ca să-i bag în cutia de bomboane. Adică, să-i duc într-o punguţă…nu ştiu.
– Nu, îi duci într-o punguţă, şi tu, de farmacie. Îi pui cutia de bomboane Toffifee sau ce bomboane îi iei tu şi lângă punga de bomboane, în plasa de farmacie, îi pui plicu (…).

 

Profesorii acceptau și legume și fructe. Pe lângă euro!

(…) -Şi ea o să-ţi zică: nu ştiu ce, mă găseşti la cutare. Sau vii miercuri între orele nu ştiu cât. Şi-o cauţi prin locul respectiv. Îi duci de-acasă roşii, alea, alea, ce găseşti tu, lubeniţă, o grămadă.
-Da, da.
– Şi-i mai dai şi 50 de euro.
– Doar 50 de euro? Atât?
– Da, pentru că e prima restanţă la tine.
-Aha.
-Eu i-am dat 100 că eu eram anu’ 3. Şi eu dacă nu luam, nu treceam anu’. Şi de-aia, ştii? Da’ tu eşti … eşti în anu’ întâi(…).

Din sărăcia studenților se îmbogățeau profesorii

 

(…) Studenta: Fetele mai pun câte 600 de mii în plus faţă de cât punem acum.

Mama: Doamne, ai înnebunit, mă?! 600 de mii la un examen?! Sunteţi nebune?! Chiar nu ştiţi …?! Voi ştiţi cum se muncesc banii ăştia?!
studenta: Ce să … Mă, tu ştii cât se plăteşte, mă, un examen?! Că mor când te aud aşa! Mor! Că toate au zis, “De ce să nu dăm, când alţii plătesc sute de euro de fiecare?!”
mama: Mă, stai un pic!
studenta: Mor când te văd aşa!
mama: Până acuma ziceai că s-a terminat cu mita. Şi-acuma ce făcuşi?!
studenta: Mami, deci noi nu ne aranjăm examenul. Înţelegi sau nu?! Sunt nişte atenţii. Chiar trebuie să-ţi demonstrez, să-ţi spun în telefon chestiile ăstea ?! Chiar nu poţi să te abţii?! Chiar îmi cauţi motiv?! Crezi că te mint? În condiţiile în care ştiu că noi n-avem ce mânca, avem frigiderul gol. Chiar crezi că pe mine nu mă doare că noi n-avem bani sau ce?! Crezi că nu mă doare că nu ne-ajung banii şi că săptămâna asta n-am avut niciun ban?! M-am săturat. Tot timpul nu ştii decât să mă critici. Chiar crezi că sunt in …, nu am suflet în mine? Chiar crezi că nu mă gândesc la voi? (…)

 

Mergea și aurul din amanet…

(…)– Da şi aşa rămase. “Că o să vorbesc şi cu restul şi nu ştiu ce.” Păi, îmi spui mie că pun 500 de mii, să mă fac de râs în faţa ăleia, o grupă de 17 persoane?
– Dacă punem 500 de mii ies cam 7 milioane sau nu ştiu, n-am făcut calculul.
– 500 de mii vin 7 jumate, 9 milioane maxim.
– 8 milioane jumate sunt.
– Da, aşa.
– Aşa şi e 700 de mii  gramul la amanet.
– A, la amanet atâta e gramul?
– Da, ceva de genul, 700, 800 de mii şi îi luăm de la amanet.
– Nu ştiu, mi se pare puţin.
– Şi mie mi se pare puţin, dar ea oricum îl duce la amanet înapoi la ea (…).

 

Optzeci de profesori, studenţi sau asistenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova au fost audiaţi luni şi marţi într-un dosar de luare şi dare de mită. Lucica Roșu, Cristina Petrică, Dănuț Firu, Daniela Denisa Cernea, toți profesori la Facultatea de Medicină din Craiova, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în dosarul infracțiunilor de dare și luare de mită. Totodată,Bogdan Cotoi, și el cadru didactic universitar la aceeași unitate de învățământ superior, este cercetat pentru complicitate la luarea de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, la fel ca și secretara Raluca Eugenia Iovan, care e acuzată de trafic de influenţă şi folosirea de informaţii confidențiale.



19 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3164

    Mai multe stenograme,cred ca s mortale…

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    155

    da, mai ales de la corvette eventual cum isi povestesc una alteia cat de libidinos e ala sau cat de bine da celalalt

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    1144

    trecut prin acea facultate as putea spune ca ceea ce apare aici este doar varful icebergului

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    59

    Vai vai vai..si cand te gandesti ca peste cativa ani o sa ne trateze „doctorii” din Craiova!! N-am cuvinte! Sper sa nu am nevoie de ei pana la 70 de ani )

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    664

    vinovati sunt in egala masura si cei care dau mita.

  6. #6
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    501

    Treburile astea nu se întâmplă numai la medicină. Craiova este recunoscută neoficial ca cel mai corupt centru universitar din țară.
    Zicea cineva că ăsta este numai vârful aisbergului. Păi dacă iei tot aisbergul, trebuie să închizi facultatea, din lipsă de profesori. Măcar să-i mai sperie, inclusiv pe cei de la alte facultăți.

  7. #7
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    502

    Trei din patru profesori cercetați pentru mită sunt femei. Să înțelegem ca cel care cerea favoruri sexuale era doar bărbatul? Sau și ele?

  8. #8
    Member
    Data de inscriere
     22-03-2009
    Locatie
     On the runway
    Mesaje
    245

    medicii buni au plecat in afara ,vor ramane spagarii si incompetentii … asta promoveaza sitemul din romania prin nivelul de salarizare si prin toleranta pe care o are fata de unele practici mentionate in articol …

  9. #9
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4091

    Eu la facultatea mea (la drept) nu am dat nicio șpagă.. nici măcar 10 lei.. pentru flori nu am dat . Mai bine nota 5 sau 6 corect decat 8, 9 sau 10 pe spaga
    Vina este a tuturor
    1. A studentilor care nu invata suficient
    2. A profesorilor care accepta spaga
    3. A sistemului de invatamant
    Facultatea nu este obligatorie. Facultatea este optionala asa ca nu este obligatoriu sa o termini sau sa o termini cu nota mare.. decat daca vrei sa profesezi si vrei sa inveti cu adevarat ceva prin facultate..

    Sa te f&&i pentru o nota mare sau sa treci examenul ori restanta mi se pare prea de tot. Oare ce minte au in cap studentele alea? De profesori nici nu mai vorbesc… Plm oameni de tot kkt-ul..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  10. #10
    Helper
    Data de inscriere
     27-05-2009
    Locatie
     Gotham City
    Mesaje
    1039

    Mai bine ii schimba numele in Facultatea de Pulidicina.

  11. #11
    De-al casei
    Data de inscriere
     19-11-2008
    Mesaje
    356

    Daca ar fi sa faci facultatea pe bune ar termina 2-3 de la fiecare facultate in conditiile in care sa invetii si sa le treci nu pe miloaga ci pe stiinta ta .E supra omenesc sa inveti 6-7 carti intr-un semestru, un om normal nu citeste 6 carti in 6 luni dar sa le inveti logic sau sa le tocesti. Am facut si eu facultate daca iti arat o carte de 400 de pagini cu formule matematice teoreme te inchini, te las 4 ani sa o inveti si tot o sa gasesc intrebari care sa te puna in dificultate, asta inseamna sa inveti si sa treci corect, trebuie sa fi geniu sa poti invata asa ceva, ce inseamna sa termini facultatea cu 5-6 e egal cu 0 nu o sa profesezi niciodata pt ca ai o cultura generala nu o profesie. Profesorii stiu ca e imposibil si profita de studenti, recunosc majoritatea examenelor le-am trecut cu miloaga si dupa ce am treminat facultatea poate ca abia stiam 5 % din tot ce s-a predat. Sistemul universitar este o afacere toata lumea stie. Ideal ar fi ca in facultate sa te pregateasca pentru o profesie ca dupa ce termini sa nu mai ai nevoie de nici o pregatire suplimentara acum oriunde te angajezi te scoleste si o sa vezi cat de inutil a fost 90 % din tot ce ai invatat. Eu nu ii condamn nici pe cei care au dat nici pe cei care au luat pt ca sistemul favorizeaza infractionalitatea. Este ca si cum ai lasa bomboane pe masa unui copil si i-ai spune sa nu manance.

  12. #12
    Rocker
    Data de inscriere
     13-01-2013
    Mesaje
    648
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Treburile astea nu se întâmplă numai la medicină. Craiova este recunoscută neoficial ca cel mai corupt centru universitar din țară.
    Zicea cineva că ăsta este numai vârful aisbergului. Păi dacă iei tot aisbergul, trebuie să închizi facultatea, din lipsă de profesori. Măcar să-i mai sperie, inclusiv pe cei de la alte facultăți.

    Sa intelegem ca tu daca te duci la mecanic ai toata masina stricata,il lasi decat sa o vopseacsa si Sa porneasca chiar daca se opreste dupa ca sa o poti vinde (dau exemplu)? As prefera sa o inchida 1 an o sa vina alti 7 profesori care o sa trăiască in acelasi mediu cu ceilalti 100, de spagari? Stii ca firu daca scriai la 2 subiecte perfect si la al 3—lea nimic iti zicea ca nu te—ai pregatit sa dai si tu 100 lei si sa vi mai bine pregatit si abia iti dadea 5 eu asa am platit,intotdeauna avea grija sa fie un subiect din care in timpul cursurilor preda maxim 2—3 fraze nici nu te gandeai ca poate fi subiect

    Ei te vor needucat ! Nu-ti place sa citesti,Esti mai usor de controlat
  13. #13
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     19-01-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    156

    Si ce pana cui ne lasam noi?? A viitorilor medici?? oricum peste tot este asa….nu dai nu treci !

  14. #14
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-04-2013
    Mesaje
    16

    Faceau o mu.e ca sa treaca examenul, „ce se naste din pisica tot soareci mananca”, dar si invers, in facultatea de medicina, si liceele Fratii Buzesti si Balcescu, cum se mai cheama acum ca le-au schimbat numele, se promoveaza cel mai mult prostia, curvaria, drogurile… etc.!

  15. #15
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4096
    Citat Mesaj initiat de melvin
    Faceau o mu.e ca sa treaca examenul, „ce se naste din pisica tot soareci mananca”, dar si invers, in facultatea de medicina, si liceele Fratii Buzesti si Balcescu, cum se mai cheama acum ca le-au schimbat numele, se promoveaza cel mai mult prostia, curvaria, drogurile… etc.!

    Că bine zici..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  16. #16
    Member
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    160

    Am si eu o intrebare: Astea sunt dovezi in dosarul in care cineva isi pierde libertatea si dreptul de a profesa? Departe de mine gandul sa apar asemenea practici dar astea nu sunt dovezi. Au gasit bani si bijuterii in casele unor oameni de peste 60 ani, la sfarsit de cariera. Voi nu avei bani in casa? Nu aveti aur?
    Nu am citit nimic despre flagrant, bani marcati, dovezi palpabile. Cat despre aceste presupuse stenograme: Pai daca noaptea ne rupem nasul prin prafuri, e normal ca ziua sa cerem bani la mama ca nu trecem examenul. Daca dovada ca se cer favoruri sexuale pentru promovarea examenelor este discutia intre 2 FETE despre o a TREIA (care se pare ca se f*te) [deduc ca celelalte 2 doar dadeau bani], inseamna ca procuroii DNA sau whatever sunt toti barbati care nu au cunoscut femei.

  17. #17
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-04-2013
    Mesaje
    17
    Citat Mesaj initiat de costache_1
    Am si eu o intrebare: Astea sunt dovezi in dosarul in care cineva isi pierde libertatea si dreptul de a profesa? Departe de mine gandul sa apar asemenea practici dar astea nu sunt dovezi. Au gasit bani si bijuterii in casele unor oameni de peste 60 ani, la sfarsit de cariera. Voi nu avei bani in casa? Nu aveti aur?
    Nu am citit nimic despre flagrant, bani marcati, dovezi palpabile. Cat despre aceste presupuse stenograme: Pai daca noaptea ne rupem nasul prin prafuri, e normal ca ziua sa cerem bani la mama ca nu trecem examenul. Daca dovada ca se cer favoruri sexuale pentru promovarea examenelor este discutia intre 2 FETE despre o a TREIA (care se pare ca se f*te) [deduc ca celelalte 2 doar dadeau bani], inseamna ca procuroii DNA sau whatever sunt toti barbati care nu au cunoscut femei.

    Daca vorbesti asa ori esti prost ori esti profesor la facultatea de medicina!

  18. #18
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4098
    Citat Mesaj initiat de melvin
    Citat Mesaj initiat de costache_1
    Am si eu o intrebare: Astea sunt dovezi in dosarul in care cineva isi pierde libertatea si dreptul de a profesa? Departe de mine gandul sa apar asemenea practici dar astea nu sunt dovezi. Au gasit bani si bijuterii in casele unor oameni de peste 60 ani, la sfarsit de cariera. Voi nu avei bani in casa? Nu aveti aur?
    Nu am citit nimic despre flagrant, bani marcati, dovezi palpabile. Cat despre aceste presupuse stenograme: Pai daca noaptea ne rupem nasul prin prafuri, e normal ca ziua sa cerem bani la mama ca nu trecem examenul. Daca dovada ca se cer favoruri sexuale pentru promovarea examenelor este discutia intre 2 FETE despre o a TREIA (care se pare ca se f*te) [deduc ca celelalte 2 doar dadeau bani], inseamna ca procuroii DNA sau whatever sunt toti barbati care nu au cunoscut femei.

    Daca vorbesti asa ori esti prost ori esti profesor la facultatea de medicina!

    Din 2 una si s-a prins cu minciuna

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  19. #19
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    503
    Citat Mesaj initiat de costache_1
    Am si eu o intrebare: Astea sunt dovezi in dosarul in care cineva isi pierde libertatea si dreptul de a profesa? Departe de mine gandul sa apar asemenea practici dar astea nu sunt dovezi. Au gasit bani si bijuterii in casele unor oameni de peste 60 ani, la sfarsit de cariera. Voi nu avei bani in casa? Nu aveti aur?
    Nu am citit nimic despre flagrant, bani marcati, dovezi palpabile. Cat despre aceste presupuse stenograme: Pai daca noaptea ne rupem nasul prin prafuri, e normal ca ziua sa cerem bani la mama ca nu trecem examenul. Daca dovada ca se cer favoruri sexuale pentru promovarea examenelor este discutia intre 2 FETE despre o a TREIA (care se pare ca se f*te) [deduc ca celelalte 2 doar dadeau bani], inseamna ca procuroii DNA sau whatever sunt toti barbati care nu au cunoscut femei.

    Am eu un răspuns: da, ȘI astea sunt dovezi. Nu doar astea, dar și astea. Mulțumit, dom profesor?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.