Grevă pe Aeroportul din Frankfurt: Sute de curse au fost anulate

Grevă pe Aeroportul din Frankfurt: Sute de curse au fost anulate

470
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Personalul de la sol al aeroportului Frankfurt, unul dintre cele mai mari din Europa, începe luni o grevă de 48 de ore. Greva, cea mai recentă a angajaţilor de pe aeroportul Frankfurt, care cer salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă, a început la ora locală 5.00 (6.00 ora României) şi va dura până miercuri la 5.00, a spus un oficial din sindicatul Gewerkschaft der Flugsicherung, Markus Siebers, potrivit Realitatea.net.

Circa 200 de controlori ai traficului aviatic de la sol, care direcţionează avioanele pe piste şi în aeroport, nu vor lucra timp de 48 de ore. Compania aeriană Deutsche Lufthansa AG a anunţat că va anula circa 200 de decolări şi aterizări în primele 24 de ore ale grevei. Însă cursele pe distanţe lungi nu vor fi afectate, a dat asigurări un purtător de cuvânt al companiei.

Conducerea aeroportului din Frankfurt, al treilea din Europa, a precizat că este pregătită pentru greve. Personal suplimentar a fost pregătit pentru a înlocui angajaţii aflaţi în grevă, a declarat un purtător de cuvânt.

Personalul de la sol a încetat lucrul joi timp de şapte ore şi vineri timp de opt, ceea ce a dus la anularea a 301 de curse numai în a doua zi.

oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.