Știința lui Dinel Staicu pune pe jar Universitatea din Craiova

Știința lui Dinel Staicu pune pe jar Universitatea din Craiova

1.267
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,00)

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu în cazul cărților scrise de deținuții din penitenciare și profesorii care susțin că ar fi lucrări științifice. Cum asupra lor există suspiciunea săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, anchetatorii vor să stabilească dacă academicienii chiar au făcut-o pentru că lucrările sunt valoroase sau doar pentru a-i ajuta pe pușcăriași să-și reducă zilele de pedeapsă. Numele mai multor profesori ai Universității din Craiova apar pe lista celor care ar fi avizat astfel de lucrări. Ca atare, conducerea instituției a transmis, astăzi, un punct de vedere în care susține că ar fi vorba despre o eroare. dinel staicu carti

 

Dinel Staicu este deținutul din cauza căruia numele Universității din Craiova se află în atenția anchetatorilor. Asta pentru că omul de afaceri a publicat, din închisoare, nu mai puțin de opt cărți. Așa-zisele lucrări științifice scrise de Staicu ar fi primit girul unor profesori universitari (vezi foto –  sursa hotnews.ro) de la Universitatea din Craiova, iar numele lor apare într-o listă a Ministerului Justiției.

 

Astăzi, însă, conducerea Universității a transmis presei că ”în lista anunțată de Ministerul Justiției, apar, în mod eronat, 4 cadre didactice care nu sunt titulare ale Universității din Craiova și 5 cadre didactice pensionare”. Totodată, au mai comunicat reprezentanții instituției de învățământ superior, ”Senatul Universității din Craiova, în ședința sa din 12. 01. 2016, a aprobat următoarea hotărâre: «recomandările în baza legii nr. 254 din 2013 pot fi formulate de către cadrele didactice ale Universității din Craiova numai după obținerea acordului scris din partea Consiliului de administrație»”.

 

Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu, întocmit de procurori, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie eliberate condiționat. „Dintr-o notă întocmită de Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și din datele existente în spațiul public, rezultă indicii că, în realitate, aceste condiții nu erau îndeplinite în realitate, iar prin faptele săvârșite s-a urmărit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate. În această modalitate, printre persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni de corupție se regăsesc condamnați care au executat sau urmează să execute cu până la 300 de zile mai puțin decât stabilise instanța de judecată, exclusiv ca urmare a activității infracționale care face obiectul sesizării din oficiu„, se arată într-un comunicat al DNA. Totodată, precizează că, astfel, potrivit art. 96 alin. 1 lit. f din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor, în cazul elaborării de lucrări științifice se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare științifică.

 

De altfel, reprezentanții unor edituri ar fi acceptat, conform DNA, publicarea lucrărilor fără a se raporta în niciun fel la valoarea științifică a acestora și interesul pieței de carte, în tiraje infime, care nu au fost puse în vânzare în circuitul comercial obișnuit.

 

Pe de altă parte, ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, astăzi, că va propune Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru abrogarea dispoziției care permite reducerea pedepselor persoanelor condamnate, în baza lucrărilor științifice, după ce a constatat că acest fenomen este complet scăpat de sub control.

 



8 COMENTARII

  1. #1

    Terminara cu recuperat banii si acum dna se ocupa de studiul amorurilor si carțile scrise de puscariasi ! poate asa mai invața si ei sa…citeasca…..

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5040

    Literatura de Rahat …. Profesori de rahat care se manjesc in stilul asta.. pentru bani.. Suntem de rasul lumii. Suntem tara cu cei mai multi puscariasi care scot ilustre carti.. adevarate opere de rahat.. pe banda rulanta..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  3. #3
    CLK
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-03-2008
    Mesaje
    21

    Toate persoanele din lista sunt sau au fost (s-au pensionat intre timp) cadre didactice ale institutiei. Mai mult decat atat, trei dintre persoanele desemnate si care si-au dat girul pentru respectivele publicatii sunt rude.

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5041

    Clica din Universitatea Craiova.. Aici toata lumea e ruda sau tovaras de sange cu toata lumea..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  5. #5
    CLK
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-03-2008
    Mesaje
    22

    Prin comparatie Cosa Nostra se joaca de-a organizatia, pentru ca aici, fie te nasti in familia care trebuie, fie de „incuscresti” in familia care trebuie. Dar dincolo de aceste aspecte, mai important este faptul ca isi pun obrazul (cel si asa suficient de patat) la bataie pentru astfel de oameni si apoi merg cu fruntea sus, voindu-se modele sociale.

  6. #6
    Senior Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    612

    cred ca acei romani s-au nascut hoti apoi au devenit poeti (ca sa mai reduca din pedeapsa).

  7. #7
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3547

    Toti oamenii de fotbal devin scriitori in puscărie

  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4515

    se vand pentru orice

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.