Avioane Craiova, în comă indusă

Avioane Craiova, în comă indusă

2.515
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Avioane Craiova e (tot) în colaps financiar. Acționarul principal, Ministerul Economiei, susține că este nevoie urgentă de ajutor de stat pentru salvarea ei. Fabrica avea, la jumătatea anului trecut, datorii de peste 116 milioane lei. Acum, se iau în calcul măsuri precum eşalonarea datoriilor, restructurări de personal şi vânzări de active. Asta după ce, o perioadă, cel puțin la nivel local, s-a lăsat să se înțeleagă că fabrica o duce mai bine și sunt șanse să primească chiar și comenzi pentru fabricarea unor avioane. 

 

Este nevoie de un plan de restructurare urgent. În decembrie, acţionarii Avioane Craiova s-au întrunit într-o ședință extraordinară și au pus pe tapet toate condițiile în care pot obţine ajutorul de stat. Până la sfârșitul lunii februarie planul de reorganizare şi restructurare a societăţii trebuie să fie gata.

 

 

Conducerea administrativă şi executivă, împreună cu administratorul special al societăţii, vor proceda, în regim de maximă urgenţă, la elaborarea unui plan de reorganizare şi restructurare a societăţii (…) plan ce va fi prezentat până cel târziu în cea de-a doua jumătate a lunii februarie 2016. De asemenea, solicită analizarea în regim de maximă urgenţă, a tuturor posibilităţilor de obţinere a unui ajutor de stat pentru salvare şi restructurare”, se arată în hotărârea AGA Avioane Craiova. 

 

Până acum, Avioane Craiova a trecut prin cinci tentative de privatizare. Acţionarii companiei sunt Ministerul Economiei – 81%, investitori privaţi – cu 19%. Capitalul social este de 2,2 milioane de lei şi mai are aproape 300 de angajaţi. Craiova era principalul constructor al avioanelor IAR -93 şi IAR-99. 



4 COMENTARII

  1. #1

    Nu stiu ce mama dracu ar mai putea restructura la nivel de personal. Anul asta RoAF primeste F-16 de la portughezi conform contractului, IAR-99 trebuind trecut la nivel de trainer pentru ele, ceea ce inseamna investitii facute de statul roman pentru IAR-99 TD cu avionica similara F-16.

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5045

    Nu au vrut sa vanda fabrica catre investitori seriosi.. Au distrus fabrica. Mama lor de incompetenti si hoti.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  3. #3

    Sa facac…barci cu motor..de ex…

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4514

    cum sa fie lasati sa produca ,cand suntem fortati sa luam de la altii toate cazaturile de peste 20 ani

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.