(Video/Foto) Badea către Olguța: ”Sunteți o Elena Ceaușescu în miniatură!”

(Video/Foto) Badea către Olguța: ”Sunteți o Elena Ceaușescu în miniatură!”

1.821
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Nicio întâlnire putere-opoziție fără replici tăioase, remarci și intervenții (aparent) nervoase, la Craiova. Consilierii locali PNL și colegii din PSD, în frunte cu primarul Olguța Vasilescu, găsesc prilej de certuri electorale la fiecare ședință de consiliu local. Astăzi, discuțiile s-au aprins în jurul Colegiului Național ”” Carol I”, pe problema reabilitării. Intervențiile au fost în ”forță”: dacă edilul a apelat la cărucioarele de hipermarket pentru a arăta cât de mare este volumul de muncă din primărie, consilierii locali s-au rezumat la constatări verbale uneori amuzante. Ionel Pană a caracterizat cel mai potrivit ședințele de consiliu din acest an, aflate sub sub semnul campaniei electorale: ”O țigănie!”.carucioare sedinta clm primarie

 

Primarul Craiovei a ținut să prezinte mai mult decât… generos ce anume s-a făcut pentru unitățile de învățământ din oraș, cu precădere pentru ”Carol I”, în cadrul unei ședințe extraordinare, a cincea pe parcursul a 30 de zile. ”Am auzit zilele trecute că municipalitatea nu a făcut nimic pentru Colegiul Carol I și că a fost o prioritate declarată a mandatului meu pe care nu mi-am respectat-o. Aș vrea să-i rog pe colegi să-mi aducă și mie documentația pentru Carol I, ca să vedeți și dvs., consiliul local, să fiți informați vizavi de ce s-a lucrat până acum. Din toate instituțiile de învățământ, Colegiul Carol a luat partea leului, aproximativ 16 miliarde de lei vechi, bani care au fost investiți în reparațiile pe care le-am făcut în cantină și cămin, ca să putem să mutăm acolo elevii și toți elevii din corpul central s-au mutat în aceste locații. De asemenea, am schimbat centrala termică, o bombă cu ceas, de 60 de ani era neschimbată, ea s-a schimbat tot în actualul mandat”, a explicat Olguța Vasilescu.

 

carucioare clm primarie

Cum prezentarea realizărilor a durat mai bine de 30 de minute, aleșii locali liberali i-au cerut președintelui de ședință, Dan Dașoveanu, să oprească expunerile primarului. ”Domnule președinte, vă rog să gestionați ședința, este ședința noastră de Consiliu local, nu este conferința doamnei primar”, a insistat Marian Vasile. ”Colegul dvs. (Pavel Badea n.r.) are niște nelămuriri”, și-a explicat Olguța Vasilescu expunerea, acompaniată de o chemare a angajaților din primărie cu două cărucioare pline ochi de documente.

 

Deci, pe 5 noiembrie 2012, s-a încheiat contractul pentru expertiză pentru Carol, a fost depusă la primărie în 2013, apoi am demarat procedura legală pentru DALI și proiectele tehnice, ele au fost depuse la primărie și urmează ca pe 14 februarie să aprobăm în Comisia tehnico-economică acest proiect ca să putem să intrăm în reabilitare cu Colegiul Carol. Nu am pierdut nicio zi din mandatul meu, sunt carențe legislative, durează foarte mult licitațiile, perioada pe care trebuie să o respectăm, pentru că este vorba de o clădire monument clasa A. (…) Elevii nu au fost puși niciodată în pericol. Procedura de licitația înseamnă: consolidarea și reabilitarea acestei clădiri, e prima fază cu care intrăm în licitație. (…) Probabil că investiția va ajunge undeva la două milioane de euro doar partea de consolidare și aproximativ 12 milioane de euro pentru reabilitare a acestei clădiri”, a continuat primarul.

 

Părerea mea este că s-a mers cu încetinitorul și aș dori ca măcar de acum încolo să dăm pe repede înainte. Acum, că ne-ați impresionat sau nu știu dacă ați vrut să ne impresionați cu aceste documente, important e să trecem la treabă”, a intervenit și independentul Ionel Pană. ”Domnul Pană, nu s-a pierdut nicio zi, repet, sunt niște proceduri legale pe care trebuie să le urmăm”, a argumentat Vasilescu.

 

carucioare sedinta clm primarie 3

În loc să facem circ cu cărucioare, să transformăm sala Consiliului local în supermarket, mai bine ne-ați pune la dispoziție – CLM și presei – copii xerox, ca să vedem toate inițiativele dvs. Înțeleg că din 2012 s-a început această expertiză și, hop, tocmai vineri, a ajuns la primărie. Puneți la dispoziție, acum, copii xerox din care să reiasă și să înțelegem toți toate demersurile prin care nu ați pierdut nicio zi din mandat pentru reabilitarea Colegiului Carol I, iar vizavi de aceste cărucioare care, sută la sută sunt proprietatea unui supermarket, nici nu vreau să știu cum au ajuns aici”, a afirmat Marian Vasile. ”Am fost întrebată, vă rog să vă abțineți!”, i-a tăiat-o primarul.

 

carucioare sedinta clm primarie 2

Doamna primar, bine ați făcut că ați amenajat aceste școli și licee, dar trebuie să vă uitați și pe școala 33 și 37 și Liceul Auto au nevoie de investiții, dacă nu au pe nimeni să se zbată pentru ei, nu o să reușească. Uitați-vă un pic și pe cartierele mărginașe”, a replicat Pavel Badea. ”Cu aducerea acestui  maldăr de hârtii în fața noastră ați transformat această ședință de consiliu într-o campanie electorală. Vă rugăm să nu transformați totul într-un circ ieftin pentru că nu are rost. Ce ați făcut acum, arată că totul e premeditat, că este făcut cu scopul de a încerca să aduceți mărețe reușite. Sunteți o Elena Ceaușescu în miniatură, domnișoară! Doamnă!”, a contracarat Badea.

 

sedinta CLM 8 feb 16

Deci, domnul consilier, v-am rugat, fără jigniri! Există, totuși, o limită. Înțeleg, toată lumea este în campanie electorală și dvs sunteți primii care ați intrat în campanie, dar, vă rog, fără jigniri, trebuie să aveți un limbaj care să fie un atu pentru dvs dacă vreți să fiți primar”, a intervenit viceprimarul Dașoveanu în calitate de președinte de ședință. Iar foștii colegi din PDL i-au tăiat-o scurt: ”Iată ce aduce Ordonanța 55, un traseist politic care încearcă să ne pună la punct în consiliul local

 

Nu a existat niciun fel de jignire! Nu înțeleg care au fost jignirile”, s-a arătat nedumerit Badea. Iar primarul Olguța Vasilescu a plusat cu zâmbetul pe buze: ”Domnul președinte, lăsați-l să se producă, vă rog frumos!”.

 

 

 



8 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     06-07-2007
    Mesaje
    186

    Aceste stiri mondene arata ca suntem condusi de oameni lipsiti de caracter. Ar trebui sa tina sedintele in aer liber sa se stranga lumea ca la circ.

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     13-10-2013
    Mesaje
    84
    Citat Mesaj initiat de micutzu2514
    Aceste stiri mondene arata ca suntem condusi de oameni lipsiti de caracter. Ar trebui sa tina sedintele in aer liber sa se stranga lumea ca la circ.

    Trebuie sa ne plateasca sa ne uitam la un asemenea circ

  3. #3
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1730

    Rugăm un refugiat islamist să ne ajute.

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    25

    Cum naiba se lucreaza zi de zi din 2012 pana-n 2016, deci timp de 4 ani, ca sa se produca doua carucioare de maculatura … fara nicio translatare concreta in viata reala a Colegiului Carol I:?????? Duduia Olguta a mai ”implinit” o realizare mareata … descompunerea, la propriu, a cladiriii colegiului. Dupa 4 ani de mahalageala prm-ista … Craiova este subdezvoltata raportat la marile orase ale tarii.

  5. #5
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8683

    Marionetele badea si vasile fac ceea ce stiu : circ . Asa sunt tratate problemele serioase aduse in discutie de municipalitate cu circ , mai mult nu-i duce capul .

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  6. #6
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    1295

    Atat de josnici sunt acesti oameni incat au ajuns sa fure si carucioare de la lidl

  7. #7
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     17-10-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    489
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Marionetele badea si vasile fac ceea ce stiu : circ . Asa sunt tratate problemele serioase aduse in discutie de municipalitate cu circ , mai mult nu-i duce capul .

    Ce te-ai astepta de la bădia? Sa vorbeasca despre filosofie? Am impresia ca ultima carte citita de el este capra cu trei iezi…

  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3684
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Rugăm un refugiat islamist să ne ajute.

    ))) buna asta

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.