Protestul de la Carol ținut fără autorizație de o mână de oameni

Protestul de la Carol ținut fără autorizație de o mână de oameni

1.416
17
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Deși nu s-a primit autorizație pentru mitingul de susținere a Colegiului Carol I, câțiva părinți și foști elevi au fost în această seară prezenți în fața liceului. Oamenii spun că nu le vine să creadă că o scoală emblematică a orașului a ajuns în această stare de degradare. „Luni, pe 8 februarie, am depus cerere la primărie pentru a obține autorizație pentru manifestația din această seară. Am estimat că vor fi 400 de persoane, nici până astăzi nu am primit un răspuns din partea autorităților.  Anul acesta, liceul aniversează 190 de ani. Reabilitarea pe Fonduri Europene s-a ratat! Clădirea unde au studiat Theodor Aman și Nicolae Bălcescu are nevoie de reabilitare urgentă!“, a spus Nicolae Drîmboi, organizatorul mitingului.

 

IMG_0928Pereții corpului central al clădirii au început să se fisureze, iar de pe fațadă tencuiala cade. În urmă cu doi ani activitatea de aici a fost mutată după ce tavanul unei clase a cedat, elevii find chiar atunci la cursuri. Acum elevii învață în corpul 5 de clădiri, unde erau laboratoarele de informatică și unde s-a reușit modernizarea. Părinții spun că au ajuns să își trimită copiii cu frică școală. „Am copii aici și sunt și fost absolvent al liceului și îmi pare rău să văd că a ajuns așa. E păcat că nu s-au luat măsuri din timp. Sincer mi-e teamă pentru siguranța copiilor mei“, a declarat Anca Mogoș. Femeia a venit împreună cu Matei și Mihnea, cei doi copii care urmează cursurile la Carol. „Îmi place la școală, dar nu sunt prea mândru de cum arată“, ne-a spus Matei.

 

Printre foștii absolvenți ai liceului care au ieșit în această seară în stradă se numără și Mircea Năstase, candidatul ALDE la primărie. „Ca absolvent de Bălcescu, actualmente Carol, e clar că mă doare modul în care arată clădirea asta, mă doare atitudinea tuturor față de un monument de vază și este un mare păcat că un liceul care a fost în primele 5 în țară a ajuns cel puțin din punct de vedere exterior și arhitectural să fie în acest hal. Fiind peste stradă (n.r. este profesor la Elena Cuza), am vizitat de mai multe ori colegiul Carol. Am fost acum două săptămâni în biblioteca liceului, unde dacă nu aș fi avut un psihic robust cum am, mă apuca o depresie de toată frumusețea“, a spus Năstase.

Oamenii spun că își doresc este ca liceul să fie sigur pentru copii lor să revadă frumusețea clădirii de altădată ajunsă acum în paragină.

IMG_0923 IMG_0925

 

 



17 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Ultimul oras din tara nu se face nimic

  3. #3

    Asta e Craiova ! Asta e simtil civic !

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-07-2009
    Mesaje
    26

    degradarea cladirii este atat reala cat si simbolica reprezentand situatia generala a invatamantului romanesc

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    117

    Vai de capul nostru!! Bani gratis din fonduri europene si nu ii vrem..sau mai bine spus nu stim cum sa ii luam sau pur si simplu durerea in pla e foarte maaare!!

  6. #6
  7. #7

    as fi venit , dar fara autorizatie ..hmm nu risc sa incalc legea (bv rumani)

  8. #8
    Member
    Data de inscriere
     20-11-2009
    Mesaje
    219

    Greseala de organizare,eu le spuneam ca e miting pentru Antena3.Se bloca centrul de oameni.Pana isi dadeau ei seama ca este pentru Carol era prea tarziu

  9. #9
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1421

    penibil

  10. #10
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1787

    Penibil, dar mai urât e că orașul ăsta e la mâna unor gherțoi din primărie care n-au auzit de legi. Dacă nu vor ciumpalacii, nu dau autorizații pentru manifestații. Își dau numai lor.
    Oltenia, la ora asta, e undeva prin Africa.

  11. #11
    mpr
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-12-2014
    Mesaje
    50

    12 ani ma leaga de instituia asta si spre rusinea mea de situatia in care se afla am auzit de relativ putina vreme – dar nu ma mai mira, zilele trecute stateam de vorba cu un domn cunoscator al situatiei care mi-a relatat un episod din istoria acestei cladiri: undeva prin anii 30 aceasta a trecut printr-un incendiu iar banii alocati de Carol au fost folositi pentru restaurare+adaugarea unui nivel cladirii principale. Problema e ca pentru nivelul adaugat s-a mers pe metoda „caramida pe caramida” – fara centura de beton cauza nu o stiu – asa erau vremurile, ratiuni economice habar n-am, cert e ca asa a ramas pana in zilele noastre iar acum pentru a o face conforma tare mi-e teama ca investitia depaseste capacitatea municipalitatii si cand spun asta banii sunt ultimul lucru la care ma gandesc. Imi permit sa va reamintesc: edilul e „oficial in campanie electorala” mi-e imposibil sa nu remarc modestia acesteia cand vine vorba de realizari: banner-ul cu proiectele „incepute” sau asa ceva, recunosc ma asteptam la proiectele avute in vedere macar sau la cele ce i-au trecut prin cap la un moment dat…e totusi vorba de omul care a „reusit” sa ingroape peste 1 milion de euro imbracandu-se medieval style

  12. #12

    Pai cum o sa se adune oameni in spatele mitingului cand acesta se face fix inainte de alegeri? Pana acum a fost bine? Astia chiar nu realizeaza ca intelegem jocul asta de teatru al lor si nu ne place si mai ales nu vrem sa fim figuranti in el. Nu domnilor, o cladire de patrimoniu nu se repara de parintii care protesteaa in fata.

  13. #13
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3726
    Citat Mesaj initiat de lookup
    degradarea cladirii este atat reala cat si simbolica reprezentand situatia generala a invatamantului romanesc

    Corect

  14. #14
    Junior
    Data de inscriere
     13-03-2010
    Mesaje
    93

    SI NOI AVEAM PRETENTIA SA FIM ALESI ORAS CULTURAL…..

  15. #15
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    1314

    Ce sa zic parerea mea este ca este vina orasului atata timp cat stam cu mana in buzunar si o betivanca ne freaca cum vrea si noi ca sa iesim bine spunem ca a facut ceva daca da cu var pe un pom in loc sa ii bagam pumnu pe gat repet asta meritam

  16. #16
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-11-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    379

    Astia n-au fost in stare sa faca nimic cu adevarat bun in orasul asta!…

  17. #17
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8699

    Mizerie de protest , pana acum ce au facut protestatarii ? Cladirea e de mult in situatia asta , administratiile trecute de ce nu au reabilitat-o ? Cum de s-au gasit fix acum sa protesteze ? Manipulare ordinara .De ce nu aloca primul ministru bani sa-l reabiliteze ? Guvern de 2 lei ! Demisia guvernului de impostori si hoti !

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.