Legea picnicului, adoptată de deputaţi

Legea picnicului, adoptată de deputaţi

233
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Gata cu micii şi berea la pădure! Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în absenţa opoziţiei, un proiect de lege care interzice organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate. Cei care nu vor respecta prevederile legii picnicului riscă amenzi cuprinse între 100 şi 50.000 de lei, potrivit Mediafax.
Actul normativ are ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic. Astfel, autorităţile locale vor amenaja spaţii speciale pentru cei care doresc să organizeze picnicuri, în parcuri sau în zonele limitrofe ale pădurilor din afara localităţilor, prin intervenţii minime asupra mediului natural, fără efectuarea de defirişări, modificări ale malurilor sau albiilor apelor ori betonări sau asfaltări ale solului. Zonele de picnic vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate, iar cei ieşiţi la iarbă verde vor trebui să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul curat şi nealterat, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să respecte bunele moravuri.
Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul cu 155 de voturi “pentru” şi 10 abţineri. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în 31 octombrie 2011, iar Camera Deputaţilor este decizională. Actul normativ merge spre a fi supus promulgării şefului statului.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.