Autorul catastrofei feroviare de la Cârcea nu a fost identificat de procurori

Autorul catastrofei feroviare de la Cârcea nu a fost identificat de procurori

395
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au declarat, ieri, la bilanţul activităţii pe anul 2011, că dosarul catastrofei feroviare de la Cârcea, face parte din cele 28 120 de cauze nesoluţionate.

 

Autorul nu a fost identificat. “Avem profilul ADN al autorului, dar nu l-am identificat”, a declarat prim procurorul Elisabeta Ponea.

În 2009, locomotiva şi opt vagoane ale unui tren de călători au deraiat,  la câteva minute de la plecarea din Gara Craiova, mai multe persoane fiind duse la spital în urma incidentului.

Accidentul a avut loc  în dreptul localităţii doljene Cârcea, unde au deraiat opt vagoane şi locomotiva trenului accelerat 1692, care se îndrepta de la Timişoara la Craiova. 

Cei aproximativ 300 de pasageri care se aflau în garnitură au fost evacuaţi din garnitură cu ajutorul jandarmilor, unii călători spunând că a durat circa 20 de minute până au reuşit să iasă din tren.  În urma accidentului, 13 persoane au fost duse cu ambulanţele la spital.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.