Patronul Polystart a scăpat de arest

Patronul Polystart a scăpat de arest

12.412
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

UPDATE: Cristian Dobre a scăpat de arest. Patronul Polystart a fost plasat sub control judiciar

Cristian Dobre, patronul Polystart, a fost ieri reținut pentru 24 de ore, în dosarul Water Park. Astăzi, procurorii DNA-Craiova, vor cere magistraților Tribunaluli Dolj arestul preventiv. Dobre are 12 capete de acuzare în acest caz.

Anchetatorii susțin că Polystart, una dintre cele trei firme care au lucrat la realizarea Water Park-ului din spatele Parcului Tineretului, a modificat structura de rezistență a unei clădiri, provocând un prejudiciu de peste 1,2 milioane de euro. Procurorii DNA susțin că Dobre a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situațiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului. În acest sens, a fost schimbată integral fără respectarea prevederilor legale structura de rezistență a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuția lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic inițial și devizul ofertă, astfel încât diferența în plus dintre sumele de bani solicitate și obținute din fondurile europene, respectiv bugetul național și sumele de bani cheltuite pentru execuția obiectivului să fie însușită pe nedrept.

De asemenea, inculpatul Dobre Cristian a acționat atât direct cât și prin intermediul altor persoane inclusiv pentru coruperea celor care aveau sarcina supravegherii executării construcției în conformitate cu contractul de lucrări semnat cu beneficiarul și contractul de finanțare încheiat cu autoritatea de management.

Tot la inițiativa omului de afaceri a fost disimulată și proveniența unei părți din suma pretinsă și primită ca mită de către un diriginte de șantier pentru neexercitarea corespunzătoare a atribuțiilor sale de serviciu, prin încheierea unui contract fictiv de prestări servicii.

Urmare a acestei conduite infracționale, Primăria Craiova și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au fost prejudiciate cu suma totală de5.547.055 lei ( aprox. 1.232.678 euro), care reprezintă în același timp și un folos patrimonial necuvenit realizat de societatea controlată de inculpat.

Cristian Dobre, fostul director al Camerei de Comerț și Indistrie a Olteniei, a fost este acuzat de :participație improprie la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene cu consecințe deosebit de grave, săvârșită în formă continuată (5 acte materiale); instigare la dare de mită; instigare la spălare de bani și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (5 acte materiale). Procurorii au emis ieri în jurul oei 14.00 ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Astăzi va fi dus în fața magistrților cu propunere de arestare preventivă.



25 COMENTARII

  1. #21

    Marin Escu Lasa-l ca a vazut pe RTV si Latrina 3, aceste CNN ale romaniei, propaganda mai eficienta ca a nazistilor si masina de spalat creiere de batrani si asistati social

  2. #22

    Aveti imprrdia ca asta-i important.Aveti grave carente de educatie sunteti usor manipulabil.Marsati pe ce vi sr spune de la partid.Sunteti dependenti de ordine si punctajul primit de la partid.Eu pot sta cu tv.dat pe B1 va comentez ce se discuta acolo dar voi nu aveti pareri.Sunteti de plans.

  3. #23

    Ioan Droc reciteste ce ai scris si dupa incepe sa vorbesti de educatia altora…

  4. #24
    Afacerist
    Data de inscriere
     24-10-2007
    Locatie
     Brazda City
    Mesaje
    290

    pe cine o fi turnat si asta

  5. #25
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4929

    Ditai hoțomanul

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.