Parcarea maşinilor, interzisă pe trotuare!

Parcarea maşinilor, interzisă pe trotuare!

42.076
58
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Maşinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou. Noul proiect de hotărâre de guvern privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este aşteptat la Craiova, sufocată de mulţimea de maşini parcate haotic. Poliţia Locală, cea în sarcina căreia era să ridice autovehiculele parcate neregamentar şi înainte de decizia din 25 mai 2015 luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a interzis asta, va putea din nou să degaje spaţiile invadate de maşini. Noutatea este că după apariţia noii legi, acestea vor putea fi ridicate şi de pe trotuare.

 

Guvernul a publicat, vineri seara, un proiect de hotărâre care va reglementa modul în care pot fi ridicate vehiculele staţionate neregulamentar. Actul legislativ arată că administratorul drumului este singurul care poate pune în aplicare măsura ridicării vehiculelor, propunându-se stabilirea unui set de reguli care să descurajeze apariţia practicilor abuzive şi deturnarea scopului măsurii într-unul comercial, se arată în nota de fundamentare a MAI.

 

Oricum, la Craiova, Poliţia Locală Craiova era cea care emitea dispoziţia de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, după care veneau angajaţii RAT Craiova care acţionau pentru ridicarea propriu-zisă. Costurile pentru ridicarea şi depozitarea maşinii în parcarea RAT Craiova vor rămâne aceleaşi, de 150 de lei, potrivit HCM Craiova.

 

Maşina nu mai poate fi urcată pe platformă dacă, între timp, proprietarul îşi face apariţia. Înainte, maşinile puteau fi luate chiar şi cu proprietarul aflat la volan. Noile reguli spun că maşina nu mai poate fi ridicată dacă sunt persoane în interior.

 

Noutatea este că maşinile care vor fi găsite parcate pe trotuare vor putea fi ridicate la fel ca şi celelalte. Directorul Poliţiei Locale Craiova, Tavi Mateescu, spune, potrivit cvlpress.ro, că, în Craiova, sunt foarte multe zone, îndeosebi cele centrale, în care şoferii îşi lasă intenţionat maşinile pentru a evita riscul ridicării, iar proiectul de hotărâre de guvern este salutat prin prisma acestui aspect.

 

„Proiectul de hotărâre de guvern este clar şi potrivit din acest punct de vedere, fiindcă mulţi îşi lasă maşinile pe trotuare, iar noi ne uităm pur şi simplu la ele şi nu le putem ridica fiindcă legea nu ne da voie decât să le luăm pe cele parcate pe trecerile de pietoni”, a mai spus Mateescu.

 

Sursă info: cvlpress.ro



58 COMENTARII

  1. #41

    Administrația locală trebuie să nu aplice astfel de măsuri în condițiile în care nu sunt parcări suficiente în oraș !

  2. #42
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    40

    Acum nu zice nimeni sa nu opresti pentru scurt timp ca sa lași marfa sau bagajele , însă e o chestie de bun simt sa parchezi in fata intrării de la bloc, de exemplu si sa o lași acolo câteva zile, ca doar de…. Plătești taxa la primărie! Acu serios, sa parchezi in stația de autobuz e o mare nesimțire! Sa nu mai vorbim de parcarea de-a latul pe trotuare! Chiar trebuie sa dispară !

  3. #43
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5782
    Citat Mesaj initiat de catasz
    Acum nu zice nimeni sa nu opresti pentru scurt timp ca sa lași marfa sau bagajele , însă e o chestie de bun simt sa parchezi in fata intrării de la bloc, de exemplu si sa o lași acolo câteva zile, ca doar de…. Plătești taxa la primărie! Acu serios, sa parchezi in stația de autobuz e o mare nesimțire! Sa nu mai vorbim de parcarea de-a latul pe trotuare! Chiar trebuie sa dispară !

    Eu parcam in statia de autobuz pe trotuar mai ramaneau pe trotuar 4 metri.. fiindca e trotuarul mare la Universitate. deci autobuzul putea sa opreasca in alveola linistit .. Mergea pe trotuarul ala parcate masini si pe stanga si pe dreapta si mai ramanea spatiu pe mijloc de o masina.. sa treaca printre ele.
    Tin minte ca au venit o data hingherii si au vrut sa ia masinile. I-am vazut pe geam de la ora.. Am iesit toti de la ora peste ei. Am vrut sa ii iau la bataie. Au plecat cu coada intre picioare si aia de la pulitia locala si hingherii de la sobolan Craiova. Pe un hingher il si cunosteam. Statea pe langa mine. Am vrut sa il bat la propriu.. Oricum l-am blestemat pentru faza aia ca m-a enervat si m-a scos din sarite si acum s-a imbolnavit de cancere si s-a ales praful de el.. aviz tuturor hingherilor ca va luati blesteme si ganduri de bine de la toti soferii.. va bucurati ca aveti un serviciu de hingheri dar serviciul ala va aduce numai blesteme si ganduri negre..
    Eram acum 3 saptamani prin Lapus.. am dat coltul pe o strada.. am mers 10 metri in fata si am oprit sa iau pe cineva.. Nici nu am apucat bine sa opresc ca sarit Militia din Boscheti..parcati la umbra in ww.. sa ma amendeze.. Ai dracu mai stateau si la umbra.. La soare daca stateau li se cocea inteligenta care si asa nu prea o au din cap..

    Cu taxa de parcare pe care o colecteaza de la toate automobilele din Craiova (chiar daca alea nu merg si nu au nevoie de parcare) ar putea sa se construiasca cate o parcare de 100 de locuri pe an ..

    Eu cele mai multe amenzi de la astia am luat.. de vreo 2 ori era sa-i accidentez grav ca doar ce erau pe punctul sa imi ridice masina..
    INCA O DATA CONSIDER CA RIDICAREA MASINII CARE NU A INCURCAT GRAV CIRCULATIA ESTE ILEGALA.. dupa ce ca imi da amenda mi-o si ridica?? Pai ce e asta.. ?? Batjocura??

    AUtobuzele alea si tramvaiele alea pline de rugina?? de ce merg in circulatie?? Masina mea parcata ilegal este mai pericol in trafic decat autobuzele si microbuzele ruginite si epave ale SOBOLANULUI?? ALOO POLITIAA???

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  4. #44
    Newcomer
    Data de inscriere
     14-06-2012
    Mesaje
    33

    Obrazul subtire cu cheltuiala se tine! Adica tu tarane, care suntem noi de la tara, nu e nimeni obligat sa-ti faca parcari in oras ca ti-ai luat tu caruta de bulgaria. In orasele civilizate se folosesc mijloace alternative de transport ca nu e loc nici macar in respectabila urbe Craiova pentru 300.000 de cutii de 15mp. Exista transport in comun, exista vehicule pe 2 roti. Intr-o juma de ora, ajungi de oriunde, pe jos, pana in centru. Mersul pe jos face piciorul frumos! Sper sa faca taxa de parcare 500 RON in loc de 40 si sa interzica total masinile personale intr-un cerc cu diametru de 1km in centru.

    Cristian Costea, daca as avea 1000 de oameni cu gandirea ta , as face din Craiova cel mai frumos si respectat oras din Romania. Din pacate, gibonii stricati la cap ne depasesc numeric.

  5. #45
    Newcomer
    Data de inscriere
     14-06-2012
    Mesaje
    34
    Citat Mesaj initiat de Bogdan7
    Sa se dea lege nici in parcare sa nu ai voie sa mai parchezi sa o iei la spinare dupa tine sau in buzunar … mortii vostrii si-au dat seama ca faceau banii buni din ridicari si baga iarasi . Pai nu ar mai ramane o masina ca toti parcheaza asa ca nu au unde .

    Si te-au pus ei sa-ti cumperi rablã ? Tu crezi ca numarul de masini in Craiova trebuie sa fie infinit ? La mintea ta de cocalar cu BMW seria 3 anul 2000+ , e normal. De fapt stai, am uitat ca vorbesc cu cocalari care poarta tricouri cu sigla DIESEL, sapca cu geaca de blugi si pantaloni cu dunga dar conduc BMW-uri. Unii din voi ati evoluat un pic, va imbracati mai normal dar va tradeaza maneaua care urla in boxe.

  6. #46

    Sa stii ca unii oameni folosesc masina din necesitate, nu de fitza. Ultimii, puteau la fel de bine sa fie prinsi in vechile legi ce sanctionau parcarea ilegala. Fara sa punem la socoteala ca marea parcare e un mare cacat, eu imi parchez masina acolo cand ma duc in centru. Cand ma grabesc si stau cateva minute, numarul de telefon e de bun simt. Vorbesati de bicicleta. Ai incercat sa mergi la 40 de grade cu ea? Daca nu, ai o vara intreaga la dispozitie, enjoy it. Vorbesti de transport in comun. L-ai incercat? Nu? Sunt in lidl dopuri de urechi. Le poti folosi pentru nas, ca sa poti cobora viu. O sa fiu de acord cu legile astea, despre care cei cu mintea libera or sa creada ca vor elibera orasul de conserve, atunci cand pe platforma o sa stea vreun bentley, vreun x6, vreun esss… pana atunci, tot vreun sarac isi va gasi masina in parcare la rat…

  7. #47

    Nu te controleaza nimeni ca ai GPL.. eu n am avut probleme cu parcarea acolo

  8. #48
    0-day Member
    Data de inscriere
     29-04-2013
    Mesaje
    10

    Parcari sunt dar refuzam sa le cautam si preferam tot timpul sa parcam in buza magazinului sau a terasei la care ne bem sucul.Nu am nimic cu cei care parcheaza pe trotuar si lasa un spatiu destul de suficient mamelor cu copii in carucior nefiind nevoite sa treaca prin strada.Parcarea de la teatru este mai mereu goala dar daca merg pe AI CUZA ti se ridica parul in cam si mergi pe o singura banda din cauza tuturor imbecililor care efectiv blocheaza o banda de circulatie care ar mai decongestiona putin traficul mai ales ca parcarea subterana este aproape,taxele nu sunt mari chiar deloc plus ca ai masina parcata undeva unde o ai oarecum asigurata de ghiolbanii care le mai ating si pleaca ca si cum nimic nu s-ar intampla.Daca pe calea bucuresti nu s-ar mai parca pe benzile de verde intermitent si pot sa spun ca tot timpul am gasit loc de parcare cand am avut treaba in zona fara prea multa bataie de cap si pentru ca stiu sa merg pe jos 5minute ca nu incurc pe nimeni decat sa incurc o strada si asa aglomerata.Sper sa faca acctiuni masinve de ridicat netinand cont a cui este masina sau ca este una mai scumpa.Zilele trecute m-am certat cu niste comunitare care efectiv stateau de vorba fiind si 2 echipaje la intrarea in centru vechi iar la teatru ajunsesara sa ocupe aproape si banda pe care se mai circula si ei efectiv frecau menta.Daca s-ar da amenzile cum ar trebuii va garantez eu ca nimeni nu ar mai parca ca un bou si va mai invata si mersul pe jos

  9. #49

    Acum mai cumparati 20-30 de masini pt ridicari!!!!!

  10. #50
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4388

    Sunt destui care parcheaza dupa bunul plac…

  11. #51
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-11-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    393

    Am auzit ca sunt locuri libere in parcarile din Bucuresti…
    Degeaba se lauda nesimtitii ca au facut o parcare in mijlocul orasului, dar in alte zone din centru sau imediata vecinatate a centrului nu ai niciun loc. Nu ai cum sa spui ca sunt parcari, sau locuri care trebuie cautate, daca iti ia mai mult de 15 minute drumul pana la respectivul loc.
    Toti hotii vor taxe peste taxe, bani peste bani, dar nimeni nu face un proiect cum trebuie si sa faca parcari adevarate in orase al caror centru a devenit foarte populat.

  12. #52

    Vis a vis de Universitate daca ai jeepan o lasi pe prima banda si n-ai treaba, ti-o pazesc doi grasunei in uniforma

  13. #53

    Nu sunt locuri de parcare comparativ cu nr autoturismelor. Ne-am inmultit ca soarecii

  14. #54
    Oldtimer
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1036

    O lege de bun simt, dar vad ca toti cocalarii flegmeaza ca nu mai pot sa-si lase cojile de BH parcate oriunde l-i se scoala. Asta e tara de maimute si de tarani prosti care nu stiu ca a conduce e un privilegiu, nu lege.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  15. #55
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5786
    Citat Mesaj initiat de SacreD
    O lege de bun simt, dar vad ca toti cocalarii flegmeaza ca nu mai pot sa-si lase cojile de BH parcate oriunde l-i se scoala. Asta e tara de maimute si de tarani prosti care nu stiu ca a conduce e un privilegiu, nu lege.

    A conduce un automobil nu mai este de mult timp un privilegiu ci o necesitate fiindca nu mai suntem pe vremea comunismului… cand automobilul era un privilegiu sau un lux…
    De aia suntem in urma rau si inapoiati si de aia nu avem cultura si nici spirit civic ori bun simt.. ca ne-au distrus bolsevicii de rusi mentalitatea.. Am fost o tara si o populatie privata de multe lucruri banale unele.. mult timp. Din pacate tot pesedeul cu reminiscentele din partidul comunist ne conduce spre dezastru…
    Stii ce se intampla cand privezi o natie de unele lucruri.. Atunci cand primeste lucrurile de care a fost privata face numai excese.. AM fost privati de masini, de automobile.. de aia este debandata acum.. fiindca practic noi avem trafic auto de doar 25 de ani.. nu ca americanii de aproape 100 de ani .. sau ca vestul Europei.. cand Germania avea autostrazi noi aveam tarlale pe camp… si tractoare pe senile.. (din alea din stema tarii pe timpul comunistilor bolsevici)…
    Plus de asta cred ca se exagereaza extrem de mult cu parcarile aiurea.. E adevarat ca sunt parcati multi aiurea dar nu este chiar asa debandata pe strazi chiar si in lipsa ridicarilor asa cum exagereaza unii.

    Oricum daca e sa ne luam dupa indicatoare si sa respectam legea in 60 % din drumurile din Craiova nu ai voie sa opresti d-apoi sa stationezi.. asa ca.. unele legi sunt facute ca sa fie incalcate.. doar nu faci crima sau jaf armat.. si sa fim seriosi astea cu parcarile ilegale sau cu stationarea ilegala sunt ultimele lucruri insignifiante care le incalca soferii din codul rutier.. Sunt altele mult mai grave care se intampla si politia nu stie decat sa faca panda… la umbra.. decat sa faca ceva ca sa le previna.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  16. #56
    Member
    Data de inscriere
     19-12-2014
    Mesaje
    248

    Sa faca locuri de parcare,nesimtitii dracu’…ca sunt buni numai sa dea amenzi si sa ridice masini! Hai sictir,milogi tehnocrati!

  17. #57
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4848

    iar au mana libera.sa vezi afaceri

  18. #58
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4849

    sa vezi afaceri cu localii

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.