Reguli mai stricte pentru șoferi. Examene medicale periodice, ITP obligatoriu după un...

Reguli mai stricte pentru șoferi. Examene medicale periodice, ITP obligatoriu după un accident

8.780
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Evaluarea psihologică și medicală periodică, înregistrarea video a examenelor pentru obținerea certificatelor și atestatelor profesionale, inspecție tehnică obligatorie după un accident. Sunt doar câteva dintre măsurile aprobate de Guvern prin Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020, orin care se dorește scăderea la jumătate a deceselor din accidente rutiere față de anul 2010. Noile reglementări urmează să fie aprobate prin acte normative.

 

De asemeanea, se va pune accent pe educația rutieră în rândul tinerilor, iar șoferii care încalcă în mod repetat Codul Rutier vor fi introduși în programe pentru reabilitare și consiliere, mai ales în cazul șoferilor profesioniști. În plus,  „pe termen lung va fi amendată legea astfel încât școlile de șoferi să-și poată prelungi autorizația de funcționare cu condiția ca minim 50% dintre cursanți să promoveze examenul“, se arată în documentul emis de Guvern.

 

„În materie de sancțiuni și urmărirea executării sancțiunilor pentru nerespectarea legislației rutiere, strategia aprobată de Guvern mută accentul pe constatarea abaterilor cu ajutorul sistemelor automate, propunând analizarea și adoptarea modelului statelor membre UE care înregistrează procente maxime de încasare pe acest tip de constatare a contravențiilor“, precizează executivul.

 



3 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4725

    Este nevoie.

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    5113

    sa fie

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4062

    DACA ESTE NECESAR BINE.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.