Poliția Locală Craiova propune înfiinţarea unui Birou pentru Supraveghere Video

Poliția Locală Craiova propune înfiinţarea unui Birou pentru Supraveghere Video

6.658
12
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Consilierii locali sunt chemați, marți, 18 octombrie, să voteze în regim de urgență un proiect de hotărâre care prevede înființarea unui nou birou care să răspundă de monitorizarea video a anumitor zone de pe raza Craiovei, inclusiv monitorizarea circulaţiei, care se va numi Biroul Supraveghere Video Ordine Publică şi Circulaţie.

 

Ședință extraordinară, mâine, la Primăria Craiova. Poliţia Locală a Municipiului Craiova solicită modificarea organigramei și propune o nouă structură în cadrul Serviciului Circulaţie, ”în scopul menţinerii ordinii si liniştii publice”, după cum se arată în nota de fundamentare.

 

Conform Prefecturii Dolj, numărul maxim de posturi alocat Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, pentru anul 2016, este 322. Pentru că instituţia publică în cauză avea 324 de posturi a solicitat autorităţii locale modificarea organigramei şi statului de funcţii pentru anul 2016. Astfel, Poliţia Locală reduce posturile de la 324 la 322 renunțând la cel de şef Birou Ordine şi Linişte Publică din cadrul Serviciului Ordine şi Linişte Publică „Valea Roşie”, post care era vacant, şi cel de şef Birou Ordine Publică din cadrul Serviciului Ordine şi Linişte Publică „Rovine”, post de asemenea vacant. Structura rămasă va fi de: 317 funcţii publice (21 funcţii publice de conducere și 296 funcţii publice de execuţie) și 5 funcţii contractuale.

 

De altfel, se desfiinţează și un post de poliţist local, clasa I, gradul superior din cadrul Biroului Activitate Comercială, dar, în schimb, se înfiinţează urmatoarele funcţii publice de execuţie vacante: 1. consilier, clasa I, gradul principal în cadrul Biroului Achiziţii Publice si Logistică; 2. poliţist local, clasa I, debutant în cadrul Biroului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal;

 

Totodată, următoarele funcţii publice vacante se transformă în: 1. referent, clasa a III a, gradul superior din cadrul Serviciului Financiar-Contabilitate şi Urmărire Încasări Amenzi, în consilier, clasa I, gradul principal în acelaşi serviciu; 2. referent, clasa a III a, gradul superior din cadrul Serviciului Financiar-Contabilitate şi Urmărire Încasări amenzi in consilier, clasa I, gradul principal in acelasi serviciu; 3. poliţist local, clasa I, gradul superior din cadrul Biroului Achiziţii Publice şi Logistică, în consilier, clasa I, gradul principal în cadrul aceluiaşi birou; 4. poliţist local, clasa I, gradul superior din cadrul Biroului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal, în poliţist local, clasa I, gradul principal în cadrul aceluiaşi birou; 5. poliţist local, clasa I, gradul superior din cadrul Biroului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal, în poliţist local, clasa I, debutant în cadrul aceluiaşi birou.

 

Având în vedere faptul că urmează să fie pus în funcţiune un dispecerat de monitorizare a anumitor zone de pe raza municipiului Craiova, în scopul menţinerii ordinii si liniştii publice precum şi pentru monitorizarea circulaţiei în zonele respective, Poliţia Locală a Municipiului Craiova propune înfiinţarea unui nou birou, denumit Biroul Supraveghere Video Ordine Publică şi Circulaţie, în cadrul Serviciului Circulaţie pe drumurile publice, având urmatoarea structura: – 1 şef birou (post vacant); – 5 funcţii publice de execuţie, de poliţişti locali în care vor fi numiţi poliţişti locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe drumurile publice, respectiv Biroul Circulaţie, în temeiul art 100 alin (1) lit a din Legea 188/1999 –se modifică atribuţiile aferente funcţiei publice mai puţin de 50%”, se arată în Raportul înaintat Primăriei Craiova.

 



12 COMENTARII

  1. #1

    Ei nu ar trebuii să aibă nimic de zis că și așa sunt degeaba. Sunt curios când mai fac angajări de tip Altex ( cu buletinul )

  2. #2

    Si asa consuma banii din bugetul local fara nici un folos !

  3. #3
  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6062

    Avand in vedere rata de infractionalitate, educatia precara si numarul de colorati ori romani tiganizati in Craiova eu as propune monitorizarea video a tuturor strazilor si cartierelor din Craiova.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4073
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Avand in vedere rata de infractionalitate, educatia precara si numarul de colorati ori romani tiganizati in Craiova eu as propune monitorizarea video a tuturor strazilor si cartierelor din Craiova.

    CORECT.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  6. #6

    Și ei la ce dracu își mai incaseaza cașcavalul?

  7. #7

    După ce ca sunt angajați pîndari și scrie politia pe spate, după ce ca nu folosesc la nimic se miră cum sa facă sa iti mai inventeze o amendă, iar cind e scandal se ascund ca sobolanii, mai vor și investiții … ghici pe banii cui … hai ca nu e greu.

  8. #8
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-01-2015
    Mesaje
    46

    Cred ca, ,,conceptul” de Politie Locala nu i-si are rostul.Am lucrat 16 ani la ei inca de pe vremea infiintarii Gardienilor Publici.Sint paznicii din acele vremuri,incadrati ca functionari publici la Primarie pe baza liceului facut Dumnezeu stie pe unde de obicei pe la seral.Si majoritatea au facultati private fara nici o valoare.Sint de acord ca nu sint pregatiti iar la scandaluri dispar mai repede ca infractorii.Multi nu stiu sa dea amenzi.Nu vreau sa se inteleaga gresit,nu am nimic cu ei si nu vreau sa-i ponegresc.Asta este realitatea.Politia Romana este singura competenta sa asigure ordinea si linistea publica!

  9. #9
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4742

    Big Brother

  10. #10

    Propunem sa lasa ne lase astia care freaca menta pe la Primarie si sa se intoarca la oi ,de unde au venit .

  11. #11
    De-al casei
    Data de inscriere
     19-12-2014
    Mesaje
    288

    Ce poate face Politia Locala pt a stopa infractionalitatea? Totul se rezolva cu monitorizare video? Nu ii vad rostul ca si structura….mai bine banii alocati lor s-ar duce sa suplimenteze nr de politai si jandarmi…sunt eficienti,organizati si bine pregatiti!

  12. #12

    Sa vadă gura aia de canal de la podul lui electro nu au fost în stare de mai bine de 1 an.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.