Ședința de Facebook – Glossă (Foto)

Ședința de Facebook – Glossă (Foto)

3.073
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

În era internetului, o ședință plictisitoare poate fi cea mai frumoasă incursiune pe meleaguri de basm, o oră de shopping, o discuție pe Facebook cu prietenii, toate, ce-i drept, virtuale. Sau, de ce să nu recunoaștem, poate fi un răgaz pentru a rezolva o chestiune de serviciu pe care un șef nu o poate rezolva din propriul birou. Ei bine, așa se derulează unele ședințe, unde se discută chestiuni privind activitatea instituțiilor publice, de când Iphonul sau Smartphonul ne-au acaparat viața. prefectura 4

 

Școlarii ar fi invidioși pe directorii instituțiilor deconcentrate de la Dolj. Sunt ei obligați să participe o dată pe lună la ședințele cu prefectul, dar nu îi obligă nimeni, dacă nu ”respectul instituțional”, să lase deoparte telefoanele mobile și să-și asculte colegii care citesc cu rigurozitate informările sau rapoartele de serviciu. Nimic mai plictisitor!… Dar, e obligație de serviciu, așa cum este și semnarea unei basculante de documente pe fiecare filă în parte de către un director. Nimic plăcut, dar birocrația o cere.

prefectura 2

 

Și dacă nicio informație nu mai poate capta îndeajuns atenția auditoriului (pentru că, nu-i așa, ”toate-s vechi și nouă-s toate”) în rândurile căruia m-am numărat și eu, ”mea maxima culpa” și ironia sorții a fost să surprind, tot cu telefonul mobil, câteva ipostaze relevante. Pentru a-mi fie iertată impertinența și sarcasmul, îndemn persoanele vizate să ia aminte:

 

”(…) Multe trec pe dinainte,
În auz ne sună multe,
Cine ține toate minte
Și ar sta să le asculte?…
Tu așază-te deoparte,
Regăsindu-te pe tine,
Când cu zgomote deșarte
Vreme trece, vreme vine (…)”. (Glossă – Mihai Eminescu)



1 COMENTARIU

  1. #1

    Nesimtiti si indiferenti .Banuiesc ca au fost platiti pentru aceste ore pierdute pe facebook.Directorii astia cred ca au fost pusi politic si actualul prefect nu este politic.De aici vine si indiferenta lor ,iar nesimtirea o au mai demult,cred ca sau nascut cu ea.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.