Aterizare reusita la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie – Craiova

Aterizare reusita la Campionatul Mondial de Avioane de Hartie – Craiova

611
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza


117 studenti s-au adunat in acest week-end in Sala Sporturilor din Craiova in cadrul celei de a doua etale de calificiari a Campionatului Mondial de Avioane de Hartie, Red Bull Paper Wings.

117 studenti craioveni s-au inscris in acest week-end in cadrul celei de a doua etape de calificari Red Bull Paper Wings din Romania. Acestia au putut opta pentru una sau toate categoriile de concurs – distanta de zbor, durata de zbor si zbor acrobatic.

Pe langa sfaturile pe care le-au citit pe diferite website-uri, fiecare participant a incercat sa-si aduca propriul aport in modelul avionului de hartie construit. Fie ca a fost vorba de taieturi sau indoituri speciale sau folosirea unor cursuri mai vechi drept materie prima, fiecare avion s-a impus in propriul stil…

La categoria distanta de zbor s-a impus Andrei Obeanu cu 18.6 metri. La durata de zbor a castigat avionul lui Andrei Barbu, care a reusit sa se mentinta in aer timp de 8,34sec.

Misiunea cea mai grea i-a revenit juriului la categoria zbor acrobatic. Smarandache Cristian – comandantul Aeroclubului din Craiova, Petrovie Ana-Maria – capitanul echipei de parasutism, Aeroclubul din Craiova si Andrei Neacsu – un impatimit al aeromodelismului au fost cei care au acordat note pentru constructia (tehnica) avionului de hartie, creativitate (arta si design) si performanta in zbor.
Castigatoarul categoriei zbor acrobatic a fost Cosmin Tudorica, care a obtinut de 25 puncte.

#Calificarile locale vor continua la Buucresti, Brasov, Timisoara, Cluj Napoca si Iasi.

Mai multe informatii, precum si regulamentul de concurs sunt disponibile pe http://www.redbullpaperwings.com/
Cei care doresc sa-si testeze abilitatile de piloti inainte de intrarea in competitie o pot face cu ajutorul jocului virtual, pe http://www.redbullpaperwings.com/game/#/home

Dupa terminarea etapelor de calificare, cei mai iscusiti 3 piloti vor reprezenta cu mandrie Romania in cele trei categorii la finala mondiala alaturi de alte 84 de tari intrate in cursa, incercand sa cucereasca lumea de la bordul avionului lor de hartie. Aceasta este cea de a treia editie a Red Bull Paper Wings, debutand in 2006 si continuand traditia in 2009.
Finala mondiala va avea loc in perioada 4-5 mai, la Hangar 7 din Salzburg, Austria.

Foto: Laurentiu Nica / Red Bull Content Pool



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.