Gorj: LA VOLAN, SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

Gorj: LA VOLAN, SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

305
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În seara zilei de 09.03.2012, orele 21:50, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizata  prin SNUAU 112, de către un participant la traficul rutier despre faptul că pe  DN 66, în localitatea Drăguţeşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Biroului Rutier.

Din primele cercetări efectuate s-a constatat că C.G., de 59 ani, din municipiul Târgu-Jiu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, din direcţia Târgu-Jiu – Rovinari, la efectuarea manevrei de depăşire a unui autocar nu s-a asigurat corespunzător şi a intrat în coliziune cu acesta.

În urma impactului, C.G. a suferit leziuni corporale, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Testaţi cu aparatul etilotest,  C.G. a prezentat o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru a fi lămurite cu exactitate împrejurările şi cauzele în care s-a produs accidentul de circulaţie, C.G. fiind cercetat şi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică peste limita legală.

 

În seara zilei de 10 martie a.c., orele 20:25, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti-Jiu l-au depistat în trafic pe C.G., de 39 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, care conducea un autoturism pe str. ACH – Tetila, din localitate, având o concentraţie de 0,76 mg/l alcool  în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Gorj pentru recoltarea de probe biologice.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii rutieri i-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele acestuia dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.