Dezbatere ProDemocraţia: Parcare eco sub pasajul suprateran

Dezbatere ProDemocraţia: Parcare eco sub pasajul suprateran

568
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. ProDemocraţia club Craiova lansează o nouă dezbatere publică în Bănie cu scopul declarat de a influenţa politicile publice derulate la nivel local. Iniţiativa are în vedere amenajarea unei parcări sub pasajul suprateran construit în această perioadă la km 0.

Proiectul lansat de ProDemocraţia în parteneriat cu câteva formaţiuni sindicale pleacă de la deficitul de locuri de parcare din zona centrală a Craiovei.

“Soluţia nostră ar fi amenajarea unei parcări ecologice cu 200 de locuri sub pasajul suprateran peste intersecţia de la km 0 al municipiului Craiova care va atrage susţinerea tuturor grupurilor de cetãţeni interesaţi, folosind fondurile ce au fost alocate prin Programului Operaţional Regional 2007-2013 pentru realizarea de spaţii verzi. Restul de fonduri vor fi  suportate de Primãrie – eventual – prin realizarea unui parteneriat public – privat. Conform datelor pe care le deţinem, parcarea va avea aproximativ 200 de locuri, 99 pe fiecare sens.Se poate institui o taxă pentru cei care vor să folosească această parcare astfel că bugetul Primăriei ar mai căpăta o sursă de venit, dar s-ar putea crea şi locuri de muncă”, se arată într-un comunicat al APD Craiova.

Parcarea de sub pasajul suprateran ar urma să fie una ecologică, precizează iniţiatorii, după modelul pus deja în practică în România în oraşe precum Bucureşti sau Timişoara.

“Inovaţia adusă de propunerea noastră vizează modalitatea de construire a parcării, respectiv folosirea tehnologiilor specifice dezvoltării durabile şi înlocuirea conceptului de parcare din beton rigid, cu proiectul unei parcări ecologice. Prin realizarea acestei parcari verzi se adaugă încă 200 de locuri de parcare, concomitent cu înfiinţarea unei suprafeţe de spaţiu verde ceea ce va conduce la îmbunătăţirea calităţii aerului, la o estetică a spaţiului verde şi la ameliorarea standardului de viaţă al locuitorilor din zonă”, precizează comunicatul.

Va urma o audiere publică pe această temă, toţi cei interesaţi să participe fiind invitaţi să trimită depoziţii scrise până în data de 2.04.2012 la adresa de mail depozitii@influenteaza.ro sau direct pe site-ul  http://influenteaza.ro/

 

Sursa: oradedolj.ro

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.