Varianta Oituz, pericol pentru circulaţie

Varianta Oituz, pericol pentru circulaţie

350
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Deşi a cerut ani la rând fonduri de la Guvern pentru consolidarea zidului de sprijin al Variantei Oituz, Primarul Slatinei, Darius Vâlcov încă mai aşteaptă un răspuns favorabil de la Ministerul Transporturilor. Artera rutieră, parte a drumului European 574, strada poate fi închisă în orice moment, iar traficul din oraş poate fi sugrumat de tiruri pentru că Slatina nu are nici centură ocolitoare.

 

Pentru că problema alunecărilor de teren şi a surpării zidului de sprijin în zonă durează de ani buni, Primăria Slatina a solicitat fonduri pentru reabilitare încă din 2008, însa până acum nu a primit niciun răspuns.

Consolidarea malului care susţine Varianta Oituz este o investiţie care valoarează cât jumătate din bugetul oraşului şi nu poate fi realizată din fonduri proprii de Primaria Slatina. Construirea zidului de sprijin pe o lungime de 84 de metri, cu toate lucrările aferente, costa peste 12 milioane lei.

Atât autorităţile cat si slătinenii asteaptă ca oraşul să primească din partea Guvernului fonduri pentru o şosea de centură, pentru a rezolva problema traficului. Oamenii care locuiesc î zonă aşteapta şi ei de ani întregi şoseaua de centura, care i-ar scapa de camioanele care le zguduie casele.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.