Luni 26 martie a.c de la ora 18.30 la cinematograful Modern va...

Luni 26 martie a.c de la ora 18.30 la cinematograful Modern va avea loc premiera filmului romanesc „…Mama ei de tranzitie!?!”

684
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primaria municipiului Craiova sprijina evenimentul cinematografic ce va avea loc la cinematograful Modern pe data de 26 martie 2012 cu incepere de la ora 18.30 si va invita sa participati la acest eveniment.

 

Este vorba despre premiera filmului românesc „…MAMA EI DE TRANZITIE !?!” – scenariu: Bogdan Ficeac, regia: Cristina Nichitus, productie: Paradox Film.

Din distributie fac parte: Cecilia Barbora, Mihai Bisericanu, Valentin Mihali, Vasile Muraru, Gabriel Spahiu, Laura Vasiliu, Valentin Teodosiu, Andreea Macelaru, George Alexandru,Vasile Popa, Ion Parea, Alexandra Velniciuc, Stefan Velniciuc, Nae Lazarescu, Dan Helciug, Marius Rizea.

La premiera vor participa: Vasile Muraru, Nae Lazarescu, Mihai Bisericanu,Valentin Mihali, Vasile Popa, regizorul Cristina Nichitus si producatorul Marius Teodor Barna.

 

Scriitorul, jurnalistul si cineastul Bogdan Ficeac (n. la 31 martie 1958) a scris scenarii pentru filme de lung metraj: Magnatul, în regia lui Serban Marinescu, şi Mama ei de tranzitie!?!, in regia Cristinei Nichitus, pentru documentare de lung metraj: Testamentul rosu, regizat de regretatul Andrei Blaier şi Parintele Boca, omul lui Dumnezeu, in regia lui Nicolae Margineanu, precum si pentru seriale produse si difuzate de TVR precum Martorii, in regia lui Dan Pita si Serban Marinescu (serial castigator al Marelui Premiu si al altor opt premii APTR 2002) si Tehnici de manipulare, in regia Luciei Hossu Longin si a lui Dominic Dembinski. Bogdan Ficeac a scris 11 carti (Romania captiva, De ce se ucid oamenii, Tehnici de manipulare, Cenzura comunista si formarea „omului nou”, Noaptea fantasmelor, Oameni de rezerva etc.) si peste 2000 de articole ca jurnalist, a realizat emisiuni TV si este invitat frecvent ca analist politic si comentator la posturile de televiziune.

Este lector la Institutul Diplomatic Roman si profesor asociat la Facultatea de Jurnalism a Universitatii Hyperion.

 

Cristina Nichitus este un regizor matur si implinit  care a debutat in in filmul de fictinue in 1986 cu: Padurea de fagi, realizand ulterior Liliacul infloreste a doua oara (1988), iar in 2002 un documentar impresioant M.B – Doamna cu trandafiri.

Este profesor la Universitatea de Arta Cinematografica din Bucuresti, multi regizori tineri s-au bucurat de indrumarea sa.  O mana de fier, care pastreaza in imagine intodeauna sensibilitatea feminina, alaturi de o minte limpede si creativa. Cel mai recent film al ei se dovedeste fara tagada preocuparea responsabila pentru contemporanietate.

Paradox Film este o companie de productie film cu o activitate notabila avand  o productie diversa de filme de lung metraj prezentate in diverse festivaluri sau televizuni: Viata mea sexuala (Moscova), Umilinta (Cairo), Dincolo de America (Viena, Mosova, Moscova), documentare Maramures Traditie si Credinta (6x15min), Istoria Petrolului In Romania (11epx 24min), Utopia Impusa (sapte cuviente cheie despre comunism).

Tranziţia bat-o vina!” – o comedie amară despre tranziţie…

Un Bucuresti toropit de caldura,intr-o zi de vara caniculara…,

strabatut din zori si pana-n miez de noapte, in lung si-n lat, de la cartier high-life la mahala, de la vama la sala de sport, prin santiere de blocuri in reabilitare, de coana Geta, patroana unei firme de termopane, care alearga in goana, in propria-i masina, vorbind la telefoane, in disperata incercare  de a-si  aduna banii, banii ei in aceasta plina criza…

O comedie amara si vesela despre tranzitie…, cu magnati, bodygarzi si pseudo-racheti, ori intreprinzatori faliti si prieteni de sprit , in permanenta cautare de afaceri esuate…de la o vila de lux, la un apartament de bloc muncitoresc, de la vanzatoarea de la buticul din colt  , la Nelu- caloriferistul si omul de la Radet, ori la terasa dintre blocuri, unde se odihnesc la o halba de bere, inainte de spritul recisor cei trei prieteni: Bazil – nasul, fost sindicalist, acum pus pe liber, Marcel – fost boxer, ex-sotul Getei, si Silviu – un pictor necunoscut… o lume in tranzitie, cu personaje, cupluri si prieteni de tranzitie, o tranzitie abulica, cu apucaturi si obiceiuri ce conduc catre „intalnirea exploziva” din final…

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.