Ministrul Agriculturii a venit în Craiova, în cadrul unui program de...

Ministrul Agriculturii a venit în Craiova, în cadrul unui program de vizite prin țară

331
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Stelian Fuia, ministrul Agriculturii, a fost prezent astăzi, la Craiova, în compania lui Ștefan Stoica, candidatul PDL Dolj pentru președinția Consiliului Județean și a lui Mărinică Dincă, viceprimarul orașului, pentru discuții cu fermierii și alte companii agricole doljene.

Stelian Fuia a vizitat mai întâi Întreprinderea de Maşini Agricole şi Tractoare (MAT) unde s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii și cu angajații companiei. Acesta va participa și la Forumul Regional Economic Oltenia, unde sunt așteptați reprezentantii a 14 ambasade din lume, a 60 de firme din Oltenia, miniștri, președintele Senatului României și primari de municipii din cele cinci județe ale regiunii.

„Prin programul meu de vizite în toată țara încerc să explic atât obiectivele pe care le am ca ministru al Agriculturii și pe care Guvernul le are pe această ramură, cât și de a înțelege situația din teren, de la firul ierbii”. Stelian Fuia a mai spus că obiectivul său, încă de la preluarea ministerului, a fost acela de a moderniza agricultura românească. „Astăzi avem 1.048.000 de fermieri care primesc plăți pe suprafață și 978.000 dintre aceștia sunt fermieri sub 10 hectare. Un mare segment din populația ocupată în agricultură lucrează în subzistență. Obiectivul meu este acela de a trece către o agricultură performantă. Soluția este asocierea micilor fermieri.”, a declarat acesta.

Una dintre strategiile propuse de ministru a fost integrarea producției agricole și exportarea unor produse alimentare cu valoarea adăugată, și nu a porumbului, grâului sau floarei-soarelui, pentru o balanță agricolă pozitivă.

Venirea ministrului Agriculturii în Craiova face parte dintr-un program de vizite în toată țara, mai întâi aflându-se la Galați, urmând să se deplaseze vineri la Suceava.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.