ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR CRAIOVENI PE LINIA SISTEMELOR DE PAZĂ

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR CRAIOVENI PE LINIA SISTEMELOR DE PAZĂ

229
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 
 
 
Premergător activităţilor desfăşurate cu prilejul Sărbătorilor Pascale, când se preconizează manipularea unor sume mari de bani, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au demarat verificarea modului de păstrare a bunurilor şi valorilor monetare deţinute şi manipulate la centrele comerciale şi supermarket – uri.
​În cadrul activităţilor desfăşurate ieri au fost verificate 18 obiective, dintre care 5 centre comerciale şi 13 supermarket  – uri. De asemenea, au fost verificaţi şi 91 agenţi de pază şi 26 agenţi de intervenţie.
​Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile legale, în sumă totală de 8.000 lei.
Tot cu această ocazie agenţii de pază, reprezentanţii societăţilor precum şi angajaţi ai centrelor comerciale au fost instruiţi de către poliţişti cu privire la modul de acţiune în anumite situaţii, precum şi pentru prevenirea victimizării acestora în cazul producerii unor evenimente negative.
 
 
EXEMPLU:
 
În urma verificărilor efectuate la un alt supermarket amplasat pe Calea Severinului din municipiu a fost depistat agentul de pază L.AUREL, care se afla în serviciu fără a avea asupra sa materialele necesare executării serviciului de pază. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei.
 
 
 
 
Protecţia societăţilor comerciale – recomandări preventive:
 
• Instalaţi un sistem de alarmă antiefracţie,
• Conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestuia,
• Montaţi un sistem de supraveghere şi înregistrare video,
• Apelaţi la montarea unui sistem de restricţionare şi control al accesului
• Montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranţă sau suplimentare
• Asiguraţi suplimentar camerele pentru depozitarea valorilor, inclusiv prin dublarea pereţilor şi a tavanului,
• Un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează ori de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru a detecta mai uşor persoanele rău intenţionate.
• Acordaţi aceeaşi atenţie subsolurilor şi anexelor ca şi spaţiilor comerciale şi administrative,
• Niciodată casele de bani destinate depozitării monetare nu vor fi amplasate în camera unde se lucrează cu publicul,



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.