RAR DOLJ verifică autobuzele Craiovei. Multe riscă să nu treacă de ITP

RAR DOLJ verifică autobuzele Craiovei. Multe riscă să nu treacă de ITP

880
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Maşinile Regiei Autonome de Transport Craiova vor fi controlate riguros de inspectorii Registrului Auto Român. Este vorba de aproape 120 de autobuze din parcul auto al regiei cărora le expiră ITP-ul în următoarele 3 luni.

Șeful reprezentanţei Dolj a RAR a declarat în emisiunea Dreptul la Replică de la Tele U Craiova că, odată cu modificarea legislaţiei rutiere, orice maşină de transport persoane mai veche de 12 ani este obligată să efectueze inspecţia tehnică periodică la sediul RAR. În această situaţie se află si RAT Craiova. “Legea nu îi mai lasă pe cei de la RAT  să îşi facă ITP-urile la maşini în staţia proprie şi sunt obligaţi să vină la noi. În această situaţie sunt aproape 120 de autobuze. Pentru a-i ajuta doi inspectori RAR vor merge în staţia lor unde vor efectua inspecţia” a precizat Mihai Sdreală, șeful reprezentanței județene a RAR.

Cu toate acestea, inspectorii registrului nu vor face nici un fel de concesie autobuzelor care nu corespund din punct de vedere tenic: ”Garantat, nicio maşină care are probleme nu va mai primi ITP-ul, chiar dacă sunt ale RAT-ului. Dacă nu îndeplinesc condiţiile trebuie reparate și abia atunci li se va acorda dreptul să circule pe drumurile publice” a mai adaugat șeful RAR Dolj

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Craiova se arată încrezători în şansele pe care le au autobuzele să treacă inspecţia ITP, deşi recunosc că ar putea apărea probleme în unele cazuri, mai ales că este vorba de mașini vechi şi foarte vechi.

 

Sursa: olteniapress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.