Sute de oameni au venit prin ploaie la Mănăstirea Maglavit, pentru Izvorul...

Sute de oameni au venit prin ploaie la Mănăstirea Maglavit, pentru Izvorul Tămăduirii

430
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Credincioși din toată Oltenia au venit astăzi la Mănăstirea Maglavit, în număr foarte mare în ciuda ploii, sărbătorind Izvorul Tămăduirii.

 

La eveniment au fost prezenți și Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Lia Olguţa Vasilescu, senator PSD şi Gelu Vişan, parlamentar. În timpul slujbei religioase, diaconul Ştefan Baciu a fost hirotonit preot pentru Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Greceşti, judeţul Dolj.

Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei a amintit de importanța apei sfințite de aici, care are puterea de a vindeca boli. „Izvorul Tămăduirii are o conotaţie deosebită aici, la Mănăstirea Maglavit, pe de o parte pentru că primul hram al bisericii a fost Izvorul Tămăduirii, şi apoi, din vremea străveche, aici a fost un izvor făcător de minuni, la care s-au vindecat foarte mulţi oameni. A rămas în tradiţia noastră ca, în această sfântă zi de vineri, credincioşii din toată zona Olteniei să vină la mănăstire pentru a se ruga şi a căuta tămăduire bolilor şi suferinţelor”, a afirmat acesta.

Sute de oameni au rămas până la finalul slujbei religioase oficiate de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu IPS Părinte Mitropolit Irineu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.