Mitingul aviatic de la Băileşti a reunit peste 1000 de oameni

Mitingul aviatic de la Băileşti a reunit peste 1000 de oameni

349
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi s-a desfăşurat Mitingul aviatic ediția a IV-a, Băileşti, în cinstea lui Petre Ivanovici, un pilot din localitate care a decedat acum 76 de ani. Evenimentul a constat în demonstraţii de zbor cu avioane de acrobaţie şi paraşutism şi a adunat peste 1000 de curioşi.

Au fost prezenți Nicolae Giugea, prefectul Doljului, Costel Pestrițu, primarul orașului Băilești, dar și Marian-Jean Marinescu europarlamentarul PDL. Acesta din urmă s-a arătat foarte încântat de inițiativa primarului Pestrițu și a mărturisit că a fost și el tentat să sară cu parașuta, dar în tinerețe. „Când făceam serviciul militar, ne-au întrebat cine ar vrea să se înscrie la o școală de parașutism. M-am înscris și eu numai să văd dacă mor de frică atunci când văd gaura aia din avion. Din păcate, nu s-a mai organizat și nu am mai avut ocazia”, a afirmat europarlamentarul Marinescu.

Costel Pestrițu a precizat că toate costurile mitingului aviatic au fost suportate de Aeroclubul României și că are o mare valoare spirituală. <<Mitingul de astăzi a fost făcut din suflet pentru suflet, pentru toți locuitorii de aici și pentru valorile aviației românești. Pe viitor, trebuie să reușim să facem un aerodrom la standarde pe care comunitatea europeană și legislația română o prevede. În strategia mea din 2014-2020 am prevăzut acest lucru și sper să ia ființă cât mai curând acest aerodrom care se va numi „Petre Ivanovici”. Copiii pasionați de aviație, și nu numai, pot veni să facă școală de planorism, parașutism>>, a declarat primarul Costel Pestrițu.

 

Obiectivul evenimentului, după cum a confirmat și Nicolae Giugea, a fost acela de a arăta ce înseamnă curajul omului și de a reaminti istorica aviatică a regiunii.

Petre Ivanovici este considerat fiu al Băileștiului și este primul pilot român care a parcurs în anul 1935, distanța București-Ecuador, Africa-București, cu un avion de construcție românească, IAR 22.

 


2 COMENTARII

  1. #1
    Afacerist
    Data de inscriere
     25-02-2006
    Mesaje
    124

    era mai util sa fi anuntat si voi inainte, nu dupa

    Y ID: hwfreak_x86
  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     25-02-2006
    Mesaje
    125

    si inca ceva, sigur era Ecuador?

    Y ID: hwfreak_x86

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.