Campania „Fii un cetăţean informat”, implementată în Slatina

Campania „Fii un cetăţean informat”, implementată în Slatina

248
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Campania „Fii un cetăţean informat” se va desfăşura până în 20 iunie şi are rolul de a sprijini cetăţenii care vor să cunoască drepturile şi obligaţiile ce le revin precum şi de a facilita accesul la legislaţia României.

 

„În lipsa informaţiei, drepturile, obligaţiile, transparenţa, responsabilitatea şi democraţia riscă să rămână noţiuni abstracte. Deoarece considerăm că pentru a-şi exercita drepturile cetăţenii trebuie să beneficieze în primul rând de informaţie, prin campania «Fii un cetăţean informat» venim în întâmpinarea nevoii acestora de informare, oferind gratuit consultanţă şi consiliere”, explică Florea Mitroi, preşedintele Asociaţiei „Pensionarul”.

Prima acţiune, adresată pensionarilor

Concepută astfel încât să sprijine atât persoanele care au nevoie de informaţii cât şi autorităţile publice, campania îşi propune să faciliteze accesul la informaţii actualizate din diverse domenii: administraţie, sănătate, asistenţă socială, justiţie. Prima acţiune de informare publică, derulată de Asociaţia Hefaistos, membră a ANBCC, în colaborare cu Asociaţia „Pensionarul” va avea ca temă legislaţia pensiilor.

 

Persoanele interesate de acest domeniu care doresc să participe la acţiune pot obţine informaţii suplimentare despre această întâlnire la numerele de telefon: 0249/430.101 sau 0766.963.657 sau la adresa de email analuca54@yahoo.com.

ANBCC este o organizaţie nonguvernamentală care asigură accesul egal al cetăţenilor la informare şi consiliere. Asociaţia s-a înfiinţat în urmă cu zece ani, în cadrul Programului Dezvoltarea Societăţii Civile 2000, componenta Birouri de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC), finanţat de Uniunea Europeană şi este formată din aproape 40 de ONG-uri care au înfiinţat Birouri de Consiliere şi puncte de lucru ale acestora în peste 60 de localităţi urbane şi rurale din România.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.