„Intervenţii pentru salvare”

„Intervenţii pentru salvare”

251
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Echipajul de prim ajutor din cadrul SMURD Vişina a intervenit ieri, 08 mai, la ora 16.40, pe DJ 604, pe raza localităţii Vişina, pentru a acorda îngrijiri medicale unei persoane de sex feminin, victima unui accident rutier.

Primii care au ajuns la locul intervenţiei au fost paramedicii SMURD, în sprijinul acestora venind o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Salvatorii au găsit victima, Constanţa Ş., de 42 de ani, din comuna Vişina, având calitatea de biciclist, la nivelul solului, conştientă, cu plagă deschisă la nivelul capului, plagă deschisă la membrul superior stâng, dureri la nivelul capului şi tahicardie. După acordarea îngrijirilor medicale, femeia a fost transportată la Spitalul din Caracal.

O oră mai târziu, pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina au intervenit în comuna Crâmpoia, strada Pădurii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o vilă tip duplex, proprietatea lui Vasile R. La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor, militarii găsind în flăcări acoperişul vilei şi bunurile de la etajul acesteia. Cu toate eforturile militarilor care au actionat aproximativ patru ore pentru izolarea şi lichidarea incendiului, au fost distruse de flăcări acoperişul casei pe circa 80 mp, bunurile din 8 camere de locuit ( electronice şi electrocasnice, mobilier, articole de îmbracaminte, acte personale, tâmplăria din PVC de la uşi şi ferestre), izolaţia termică a acoperişului şi camerelor de locuit. Valoarea bunurilor distruse este estimată la 75.000 lei, iar a celor salvate la peste 80.000, fiind salvate şi evacuate din locuinţă bunurile aflate la parterul acesteia.

Cauza probabilă a incendiului este o veioză electrică lăsată de proprietari sub tensiune, incendiul propagându-se la întregul etaj al locuinţei. Echipajul SMURD a acordat îngrijri medicale unei femei de 29 de ani, Georgiana R., care prezenta tahicardie, agitaţie, ameţeli şi greţuri, din cauza monoxidului de carbon inhalat pe timpul intervenţiei. Victima a refuzat transportul la spital



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.