Liber la circulaţia maşinilor de tonaj pe strada Crişan din Slatina

Liber la circulaţia maşinilor de tonaj pe strada Crişan din Slatina

239
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Este voba de tronsonul de la intersecţia cu strada Cireaşov până la intersecţia cu strada Textilistului. Pe acest tronson nu aveau voie, până acum, maşinile de tonaj, însă acest lucru a afectat societăţile care au puncte de lucru pe strada Crişan. Reprezentanţii societăţilor au solicitat municipalităţii să ridice această restricţie deoarece, fiind într-o zonă industrială, au nevoie de aprovizionare cu autovehicule de peste 3,5 tone. Nu mai puţin de 12 societăţi comerciale din Slatina au trimis o adresă primăriei.

 

„La noi sosesc camioane atât din ţară cât şi din străinătate care sunt oprite şi amendate de organele de poliţie pentru nerespectarea semnelor de circulaţie privind tonajul. Societăţile industriale din zona Crişan sunt astfel discriminate privind aprovizionarea, respectiv desfacerea produselor pe întreaga perioadă a zilei, camioanele sosind şi plecând după propriul program. Vă rugăm să clarificaţi această situaţie, permiţând circulaţia liberă, indiferent de greutate, pe strada Crişan, de la strada Cireaşov la Piaţa Zahana”, se arată într-o adresă a unei firme slătinene.

Pentru ridicarea restricţiei de circulaţie a maşinilor de tonaj, pe strada Crişan, şi-au dat acordul şi reprezentanţii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Slatina.

Drumurile publice din Slatina care pot fi folosite de către vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone sunt următoarele: Aleea Oltului – de la Podul Olt până la intersecţia cu strada 13 Decembrie; strada 13 Decembrie – de la intersecţia cu Aleea Oltului până la intersecţia cu strada Ionaşcu; strada Ionaşcu – de la interesecţia cu strada 13 Decembrie până la intersecţia cu bulevardul Nicolae Titulescu; strada Tudor Vladimirescu –  de la intersecţia cu strada Ionaşcu, bulevardul Nicolae Titulescu, strada Nicolae Bălcescu până la intersecţia cu DJ 677B; strada Oituz – de la intersecţia cu bulevardul Nicolae Titulescu până la intersecţia cu strada Piteşti; strada Piteşti – de la intersecţia cu strada Oituz şi strada Cornişei până la intersecţia cu E 85; strada Cireaşov – de la intersecţia cu strada Piteşti până la intersecţia cu strada Artileriei; strada Artileriei – de la intersecţia cu strada Cireaşov până la intersecţia cu strada Drăgăneşti şi strada Văilor; strada Ecaterina Teodoroiu – de la intersecţia cu strada Văilor până la intersecţia cu strada Drăgăneşti; strada Drăgăneşti – de la intersecţia cu strada Ecaterina Teodoroiu până la ieşirea din Slatina; strada Milcov – de la intersecţia cu strada Drăgăneşti până la ieşirea din Slatina; strada Crişan, de la intersecţia cu strada Cireaşov până la intersecţia cu strada Textilistului.

Autorizaţii speciale de transport, contra cost

Accesul vehiculelor cu mase maxime autorizate de peste 3,5 tone pe străzile Slatinei se poate face şi în baza unor autorizaţii speciale de transport. În cazul în care transportatorii vor să circule pe străzile pe care au accesul interzis, ei trebui să achite o taxă zilnică, săptămânală sau lunară. Taxele sunt percepute în funcţie de activitatea desfăşurată de transportator şi masa maximă autorizată a vehiculului. Cuantumul banilor care trebuie plătiţi se ridică la 20 de euro pe zi până la 400 de euro pe lună.

Banii încasaţi de municipalitate ar trebui să meargă într-un cont care este folosit pentru întreţinerea străzilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.