Competiţia campionilor

Competiţia campionilor

303
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

În acest weekend Craiova a fost gazda unui mare eveniment canin utilitar. Evenimentul chinologic face parte din Calendarul competiţional al Asociaţiei Chinologice Române, organizat de către Centrul de Educare Canină, sub umbrela Clubului Naţional de Ciobănesc German CNCG.

Ceea ce face ca acest examen să fie deosebit faţă de altele organizate la noi, este varietatea de specialităţi chinologice pentru cânii ulititari- companie, pază-apărare şi căutare-salvare.

Vremea urâtă nu a reuşit să sperie pe nimeni, şi examenul s-a ţinut fără probleme pe toată durata de 10 ore.

Pentru cei care au participat în proba de urmă au mers în zona aeroport, fosta fabrică Independenţa a fost zona de căutare-salvare din dărâmături, parcul Romanescu a fost zona de căutare pe suprafaţă – pădure, iar probele de obedienţă şi dexteritate s-au desfăşurat la Hipodromul din parcul Romanescu.

Dacă iniţial peste 20 concurenţi din Brasov, Sibiu, Piteşti, Bucureşti, Hunedoara şi Craiova şi-au anunţat intenţia de a participa la acest eveniment, după o evaluare atentă şi exigentă, arbitrul concursului Willi Landt a stabilit că doar 6 concurenţi au absolvit examenul în proba la care au fost înscrişi.

,,Este al treilea examen pe care îl arbitrez în Craiova în ultimele 6 luni de zile. Sunt foarte încântat de nivelul la care sunt câinii de salvare aici, e un nivel foarte bun. Anul acesta vom participa la compionatul mondial cu o echipă de aici.”, a declarat Willi Landt.

La specialitatea câini de companie – BH , câinii din rasa Ciobănesc german din Sibiu s-au impus. La specialitatea de căutare-salvare, labradorii craioveni, au fost pe podium – Corina Diaconu cu labradorul Nesie Liguard – căutare în dărâmături, respectiv Raluca Albăstroiu cu Lema of Wolf Point şi Robert Berendei cu Edelhund Aldo Goldy – căutare pe suprafaţă.

După examen a avut loc Selecţia Naţională pentru câinii de căutare-salvare din România ce vor reprezenta ţara la Campionatul Mondial FCI pe echipe – Cehia 2012 şi Campionatul Mondial IRO al câinilor de salvare – Ucraina 2012.

Important de menţionat este şi faptul că toţi membri Centrului de Educare Canină sunt voluntari. Pentru tot ceea ce fac nu există niciun fel de finaţare din partea Primăriei.

,,Începând cu mine şi terminând cu ultima persoană care a sosit în cadrul organizaţiei, suntem voluntari. Organizaţiile statale, fie locale sau naţionale, se mulţumesc cu faptul că îţi pun la dispoziţie un teren sau că îţi asigură o supraveghere. Centrul de Educare Canină este o organizaţie de interes public, şi am fost chemaţi în diferite acţiuni de căutare-salvare în ţară sau afară, dispariţii de persoane, în zone montane, la inundaţii etc. Atunci îşi aduc aminte de existenţa noastră.”, a spus Liviu Ionescu, Centrul de Educare Canină Craiova.

Pentru necuvântători, însă, nu există aceste probleme. Ei îşi fac datoria aşa cum au fost învăţaţi şi caută recunoştinţa în privirile stăpânilor.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.