Memorialul Lumânărilor Aprinse, duminică în Piaţa Mihai Viteazul

Memorialul Lumânărilor Aprinse, duminică în Piaţa Mihai Viteazul

374
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La Craiova, Memorialul Lumânărilor Aprinse este organizat, în acest an, duminică, 20 mai, în Piaţa Mihai Viteazul.

Memorialul Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă ş mai veche mişcare anti-SIDA din lume – prima campanie fiind organizată în luna mai 1983.

În cea de-a treia duminică din luna mai, mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc pentru atrage atenţia asupra problemelor complexe generate de HIV / SIDA.

Memorialul Lumânărilor Aprinse îşi propune diminuarea impactului HIV/ SIDA prin ridicarea nivelului de conştientizare general în privinţa acestei boli şi prin militarea pentru funcţionarea eficientă a politicilor şi programelor în domeniu.

La nivel mondial campania din 2012 şi-a propus să reamintească tuturor felul în care epidemia HIV/SIDA a influenţat viaţa multora dintre noi şi să promoveze respectarea drepturilor persoanelor HIV pozitive.

În prezent un număr estimat de 33 milioane persoane infectate HIV trăiesc în toată lumea.

În Romania sunt 10.000 persoane infectate HIV / bolnave de SIDA în viaţă – marea majoritate fiind tineri cu vârsta cuprinsă între 19 şi 25 de ani.

Situaţia de criză din prezent şi dificultăţile cu care se confruntă ţara noastra au din pacate efecte negative asupra programelor de prevenire şi tratament.

Mesajul acestei campanii se adresează întregii comunităţi pentru că HIV/SIDA este o problemă care ne afectează pe toţi: Fiţi responsabili ! HIV nu a dispărut şi mai sunt încă foarte multe lucruri de făcut – să strângem fonduri, să creştem nivelul de conştientizare, să luptăm împotriva prejudecăţilor şi să îmbunatăţim educaţia populaţiei generale şi accesul la tratament al celor infectaţi.

În acest an în Craiova evenimentul este organizat pe data de 20 Mai, de mai multe instituţii active în domeniu, reunite în Grupul de Coordonare Locală Dolj, cu sprijinul Direcţei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

Primăria Municipiului Craiova susţine această iniţiativă.

Programul manifestărilor din data de 20 Mai 2012:

• Distribuire de materiale informative în Piaţa Mihai Viteazul – 20.30- 21.00

• Aprinderea lumânărilor în Piaţa Mihai Viteazul – ora 21.00

• Marşul Lumânărilor Aprinse – Piaţa Mihai Viteazul – Str. Unirii pietonal – Minerva – Piaţa Mihai Viteazul

• Depunerea lumânărilor în Piaţa Mihai Viteazul, formând funtiţa roşie – simbolul mondial al solidarităţii cu cei afectaţi de HIV/SIDA – ora 21.15

• Concert – ora 21.15 -22.00

Toţi cei care doresc să participe la acest eveniment sunt aşteptaţi duminică 20 Mai 2012, să aducă şi aprindă o lumânare (candelă în suport roşu).

Sursa: http://radicaldedolj.info/



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.