„MITA ŞI VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE!”

„MITA ŞI VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE!”

273
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

– Campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale –

În cadrul campaniei de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”, membrii Centrului de Comunicare Judeţean Dolj s-au deplasat astăzi, 27 mai a.c., în Târgul de săptămână din oraşul Dăbuleni.
Cu această ocazie au fost distribuite către cetăţeni 400 materiale promoţionale conţinând extrase din actele normative ce reglementează desfăşurarea campaniei electorale şi a scrutinului electoral.

Activitatea de promovare a campaniei de informare şi conştientizare a fost un real succes, bucurându-se de interesul cetăţenilor care au luat parte la sărbătoarea câmpenească şi care au adresat întrebări membrilor Centrului, cu privire la normele legale ce reglementează desfăşurarea campaniei electorale şi a scrutinului electoral.

Astfel de activităţi vor fi continuate şi în perioada imediat următoare, campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!” fiind derulată până la data de 10 iunie a.c.

Sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale
normelor de desfăşurare a campaniei electorale

În data de 25.05.2012, în jurul orei 15.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au fost sesizaţi de către un cetăţean din comuna Radovan despre faptul că în ziua respectivă, mai multe persoane i-au rupt o parte din afişele electorale.
La faţa locului s-au deplasat lucrătorii secţiei care au constatat că cele sesizate se confirmă, pe o stradă din comuna Radovan, existând două afişe electorale, care prezentau urme de rupere.
În urma cercetărilor efectuate au fost identificaţi făptuitorii ca fiind C.FLORIN, 34 de ani şi D.IONUŢ, 21 de ani, ambii din comuna Radovan.
Împotriva celor doi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art.103, lit. h din Legea 67/2004, cu amendă în valoare de 600 lei pentru C.FLORIN, respectiv avertisment pentru D.IONUŢ.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.