Coalitia 52: Deschidem calea pentru respect şi dialog

Coalitia 52: Deschidem calea pentru respect şi dialog

283
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza


Anul 2012 a început cu proteste în stradă. Românii din zeci de oraşe au cerut respect şi au solicitat să fie ascultaţi. Liderii politici au declarat că susţin dialogul şi transparenţa,“ne trebuie mult mai multă transparenţă… care trebuie înţeleasă şi … de autoritatea locală”, de asemenea, toate partidele politice au opinat că “orice guvernare nu se poate realiza decât împreună cu societatea şi în condiţiile unui dialog constant şi sistematic”.

În aceste condiţii, reprezentanții Coaliției 52 din Craiova, vă invită în data de   29 mai 2012, de la ora 17.30 la Casa Universitarilor, la Masa Rotundă C52 cu temele:

Dezvoltarea  economică şi infrastructura județului Dolj

Finanțarea europeană şi crearea de locuri de muncă

 

Scopul Mesei Rotunde C52 este de a facilita dezbaterea electorală în jurul problemelor de interes major ale comunității prin facilitarea colectării de soluţii concrete, argumentate ale candidaților la problemele anunțate.

Opiniile verbale exprimate în cadrul evenimentului vor aparține în exclusivitate candidaților la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, fiecare invitat având alocat un timp egal pentru prezentarea platformei electorale şi a soluţiilor specifice temelor abordate.

Formatul mesei rotunde oferă şansa diferenţierii candidaţilor, platformelor şi soluțiilor propuse, precum şi oportunitatea captării atenţiei formatorilor de opinie din mass media locală care, în calitate de membri ai panelului media, vor adresa întrebări invitaţilor.

Între membrii panelului media al Mesei Rotunde C52 amintim pe: Mihai Firică, Tibi Pătru, Carmen Kleibel, Nicuşor Fota, Anca Ocheanu, Nicu Duţă.

Demersuri similare cu cele desfășurate în Craiova vor avea loc în mai multe orașe din România, în decursul campaniei electorale locale, membrii Coaliției 52 lansând în dezbaterea electorală locală teme specifice de interes pentru comunitățile locale.

Coalitia 52 a apărut ca o nevoie urgentă de încurajare a dialogului între societatea civilă și autoritățile publice și de îmbunătățire a cadrului legal existent, fiind formată din cetățeni și asociații legal constituite, care cunosc și au exersat aplicarea Legii 52 privind transparența decizională în administrația publică din România. Misiunea Coaliției 52 este de a apăra, promova și stimula dialogul civic prin utilizarea intensivă, corectă, onestă și aplicată a Legii 52.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.