UNPR Craiova le raspunde celor de la USL

UNPR Craiova le raspunde celor de la USL

381
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Referitor la ultimele declarații ale candidatului USL la Primăria Craiova, Uniunea Națională pentru Progresul României face următoarele precizări:

 

“Apreciem” interesul pe care îl manifestă candidatul USL la Primăria Craiova, pentru situația financiară a regiilor din subordinea municipalității, dar informăm populația că acesta se află într-o mare eroare.

 

Regia de Termoficare Craiova a fost supusă în repetate rânduri verificărilor instituțiilor de control abilitate, care nu au constatat nereguli în funcționarea regiei.

 

UNPR Craiova a solicitat un răspuns oficial din partea Regiei de Termoficare Craiova, primind următoarele informații pe care le transmitem public:

 

“Prețul de productie al gigacaloriei este același, din 2008 și până astăzi, interval în care prețul la furnizori – Complex Energetic, Gaze naturale, apă rece – în această perioadă, a crescut.

 

Regia de Termoficare Craiova a făcut demersuri scrise către A.N.R.S.C București, pentru modificarea prețului de producție, dar modificarea nu a fost aprobată.

 

Totodată, Regia de Termoficare Craiova a făcut solicitare și către Consiliul Local Municipal pentru mărirea pierderilor, de la 17% la 22% – reieșite din bilant, dar consilierii locali craioveni nu au aprobat această modificare.

 

Prețul de producție al gigacaloriei este 284 lei, în timp ce prețul pentru populație este de 245 lei. Diferența a fost plătită de Primărie. Dacă s-ar fi aprobat mărirea pierderilor la 22%, prețul către populație ar fi rămas nemodificat la 245 lei, iar diferenta ar fi plătit-o Primăria Craiova. Dacă s-ar fi aprobat această mărire, Regia de Termoficare ar fi obținut profit în fiecare an”.

 

Apreciem că prin afirmațiile făcute,  candidatul USL la Primăria Craiova încearcă să manipuleze opinia publică, utilizând metode ieftine de campanile, în scopul atragerii electoratului nehotărât.

 

Uniunea Națională pentru Progresul României își reafirmă poziția, de a desfășura o campanie electorală curată, bazată doar pe proiecte viabile, care să ducă la îmbunătățirea vieții craiovenilor

și nu pe dezinformare, intoxicare și manipulare.

 

UNPR Craiova  a solicitat un punct de vedere și de la reprezentanții Regiei Autonome de Transport Craiova, referitor la achiziția unor autobuze, primind următoarele precizări pe care le facem publice:

 

“Autobuzele marca BREDABUS au venit din Italia pe roți, în România Registrul Auto Român a atestat prin eliberarea cărților de identitate faptul că acestea corespundeau din punct de vedere tehnic. În anul 2010, cu aceste mijloace de transport în circulație, RAT Craiova a înregistrat profit .

Datorită lipsei fondurilor, aprovizionarea cu piese de schimb și materiale necesare procesului de mentenanță, a fost mai mult decât insuficientă, motiv pentru care o parte din autobuzele menționate anterior au fost oprite din circulație .

Pentru punerea în funcțiune a mijloacelor de transport marca BREDABUS care staționează sunt necesare a fi alocate resurse financiare importante .

Referitor la firma AMERISCO ENTERPRISES LIMITED, anexăm documente prin care se atestă că la data organizării procedurii de achiziție, această societate era înregistrată și funcționa legal :

–       răspuns validare TVA, cu nr înregistrare pentru TVA CY 10168086Y .

 

În acest sens, menționăm că în anul 2009 RAT Craiova a fost controlată de o echipa de la Administrația Financiară a județului Dolj, printre achizițiile vizate fiind și cea legată de furnizarea celor 40 de autobuze marca BREDABUS de către AMERISCO ENTERPRISES LIMITED .

 

În aprilie 2010, RAT Craiova a fost controlată de Curtea de Conturi, care nu a constatat nici o neconformitate în achiziția mijloacelor de transport menționate mai sus “.

 

Considerăm că prin afirmațiile făcute, candidatul USL la Primăria Craiova nu face decât să continue în aceeași manieră murdară campania electorală și că, în lipsa unor proiecte sustenabile pentru municipiul Craiova, preferă. să arunce acuzații nefondate privind activitatea unor instituții verificate de instituțiile abilitate ale statului.

 

Dacă acesta este singurul mod în care USL Craiova înțelege să se prezinte în fața electoratului craiovean, Uniunea Națională pentru Progresul României se disociază de o astfel de campanie, preferând să asigure stabilitate orașului și o modernizare continuă a Craiovei, prin proiectele aflate în plină desfășurare și cele care vor urma.

 

Prin afirmațiile publice făcute, candidatul USL la Primăria Craiova demonstrează încă odată necunoașterea realităților din municipiul Craiova, un oraș care are nevoie de un bun gospodar, așa cum este actualul primar al Craiovei, Antonie Solomon.

 

Biroul de presa UNPR Craiova 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.