O neînţelegere a eurodeputatului Marian Jean Marinescu despre aeroport

O neînţelegere a eurodeputatului Marian Jean Marinescu despre aeroport

285
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În retorica mecanizată, uneori ipocrită şi previzibilă, dintr-o campanie electorală, intră multe ingrediente. Cu alte cuvinte, se pot spune multe, vrute şi nevrute. Sunt, însă, şi oameni politici la care efortul de a înţelege, de a prelucra, de a sistematiza, este unul presupus. Ce-i putem atribui eurodeputatului Marian Jean Marinescu, şeful de campanie al PDL Dolj, între altele bănuit de o viziune europeană asupra lucrurilor, nu poţi pretinde celor pe care îi consiliază. Deşi discursul său rămâne, în continuare, belicos şi, nu rareori, prea acid la adresa adversarilor politici, uneori trebuie ieşit din bătălia pentru imagine şi intrat în realitate. Mai ales că imaginea nu bate în nici o împrejurare realitatea. Spunea aşa, între altele, Marian Jean Marinescu în ultima sa conferinţă de presă: „(…) Am găsit acest pliant de campanie şi vreau să-l analizăm puţin. (…)

Mai vorbeşte domnul Prioteasa despre 10 milioane euro investite la Aeroport. Mergeţi şi dumneavoastră să vedeţi pe ce s-au cheltuit aceşti bani, pentru că tot ce a însemnat instalaţie a venit de la Ministerul Transporturilor”. Marian Jean Marinescu s-a pronunţat într-o chestiune în care e bănuit că se pricepe, graţie studiilor de specialitate. Adică poate judeca în substanţa sa o investiţie la un aeroport reabilitat complet şi făcut funcţional, potrivit normelor europene. Numai că ne-a stârnit curiozitatea şi am aflat de la directorul aeroportului, Mircea Dumitru, om pe a cărui mărturisire punem temei, că „n-a venit nici o instalaţie de la Ministerul Transporturilor”. Şi mai departe nu mai continuăm, fiindcă nu gâlceava ne interesează. Aeroportul de la Craiova nu este al Consiliului Judeţean Dolj, ci al municipiului. Nu ca subordonare. Este o poartă de intrare. Care leagă Craiova de Europa. Readucerea lui la parametri de exigenţă ceruţi de legislaţia în materie este o izbândă şi nimic altceva. Oricât am fi de manevraţi de un context, pe care noi, cel puţin, nu ne străduim să-l asimilăm, Consiliul Judeţean Dolj, în unele împrejurări şi prin aportul consilierilor PDL, are ce spune într-un bilanţ de 4 ani. Aeroportul, aşa cum arată, este doar una dintre împliniri. Problema este ce raportează PDL Dolj după 4 ani, în care a deţinut Prefectura şi toate serviciile deconcentrate şi nu numai. Nu vom evoca desemnarea unui reprezentant al Guvernului în teritoriu care a trebuit dat la o parte fără explicaţii de circumstanţă şi, eventual, recunoaşterea unei pripeli, altminteri omeneşti. Asta în faţa presei. Când s-a vorbit de posibilitatea închiderii unor spitale, s-a tăcut mâlc. O să ne referim la două numiri hazardate şi, în acelaşi timp, riscante. Călin Cosmin – ABA Jiu şi Veta Păsculescu – ANIF Sucursala Dunăre-Olt. Încredinţarea conducerii a două entităţi economice, realmente importante, cu activitate diversificată şi extinsă în mai multe judeţe, unor oameni eminamente de partid, fără nici o calificare în domeniu, pe principiul „ai noştri sunt mai buni”, chiar animaţi de bună intenţie, a creat sincope grave, care pot antrena răspunderi materiale. Actele de verificare ale instituţiilor abilitate sună prost. Dar despre asta în zilele următoare. Este firesc, politic, să-l stigmatizezi pe Ion Prioteasa, dar tot firesc este să te întrebi, nu doar politic, dacă doar prin empatia ce îl defineşte reuşeşte să câştige intenţia de vot a oamenilor. Şi s-ar părea că răspunsul este mult mai complex.

Sursa: cvlpress.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Trancer
    Data de inscriere
     29-05-2006
    Locatie
     Departe
    Mesaje
    419

    Nu stiu de ce imi da articolul asta dureri de cap fara ca sa-l citesc. Asa ca ma las pagubas. Sa-l citeasca cine-o vrea.

    "You have 99 problems... and bitches are all of them"

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.