Craiova va fi împânzită cu limitatoare de viteză

Craiova va fi împânzită cu limitatoare de viteză

1.361
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pe mai multe străzi din Bănie vor fi montate limitatoare de viteză care să-i determine pe şoferii teribilişti să frâneze. Autorităţile locale au demarat procedura de achiziţie, dispozitivele urmând să fie amplasate în decurs de o lună. Cele mai multe praguri vor fi montate în preajma trecerilor de pietoni, fiind vizate şi zonele în care se află şcoli sau staţii de autobuze. 

Primăria Craiova şi-a propus să cumpere 100 de metri liniari de limitatoare centrale şi 24 de elemente de capete, lansând deja licitaţia în sistemul electronic de achiziţii publice. Conform caietului de sarcini, limitatoarele de viteză trebuie să fie confecţionate din cauciuc şi să aibă elemente reflectorizante şi antiderapante pentru pneuri. Specialiştii au dat chiar şi indicaţii stricte în privinţa culorii pragurilor. Acestea trebuie să fie negre sau gri, pentru a se apropia de culoarea carosabilului. Un detaliu tehnic foarte important se referă la dimensiuni, în special la înălţime. În caietul de sarcini, Primăria Craiova a cerut ca dispozitivele să se ridice cu 4 sau 7 centimetri deasupra asfaltului, iar în privinţa lăţimii şi să nu depăşească o lăţime de 50 de centimetri.

Garanţie de şase luni

Autorităţile investesc în aceste praguri suma de 240 de milioane de lei, bani de la buget. Potrivit documentelor de licitaţie, ofertantul trebuie să prezinte întâi o mostră de limitare a vitezei de circulaţie a vehiculelor. De asemenea, trebuie să accepte ca, în acelaşi preţ, să livreze “toate accesoriile necesare montării  sau demontării dispozitivelor”, după cum se arată în caietul de sarcini. În şase luni de la livrarea lor, în situaţia în care se constată “comportări necorespunzătoare”, Primăria Craiova şi-a rezervat dreptul de a solicita verificări şi încercări ale pragurilor într-un laborator acreditat, toate operaţiile efectuându-se pe cheltuiala furnizorului. Dacă nu sunt conforme cu oferta, lotul cu probleme va fi respins, iar societatea distribuitoare va fi obligată să suporte înlocuirea.

Reduc viteza la 40 kilometri pe oră

Reprezentanţii Primăriei Craiova spun că pragurile de cauciuc nu vor afecta în nici un fel autovehiculele şi îi vor determina pe şoferi să reducă viteza la 40 kilometri pe oră. Specialiştii consideră că aceste dispozitive sunt chiar mai eficiente în trafic decât alte semnale de atenţionare, întrucât acţionează direct asupra celor implicaţi în trafic. Autorităţile au declarat ieri că, după ce va fi încheiată licitaţia de achiziţie, se va începe montarea propriu-zisă a pragurilor. Dispozitivele care trebuie să-i calmeze pe vitezomani vor fi amplasate, în primul rând, în apropierea trecerilor de pietoni, unde se constată cele mai multe accidente. De asemenea, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, limitatoarele de viteză vor fi montate şi în apropierea şcolilor, precum şi a staţiilor de autobuze, pentru a-i putea proteja pe pietoni.

Bulevardul „Romanescu”, coşmarul vitezomanilor

Primul lot de limitatoare de viteză a fost achiziţionat de Primăria Craiova în noiembrie 2011, când s-au cumpărat 200 de metri liniari de praguri cauciucate. Pentru a evita distrugerea în timpul acţiunii de deszăpezire din iarnă, municipalitatea le-a montat abia în primăvară. Ca şi acum, au avut prioritate trecerile de pietoni de pe marile bulevarde şi zonele de acces în şcoli, grădiniţe şi spaţii comerciale. «Craiovenii au fost foarte mulţumiţi, de pildă, de pragurile care s-au montat pe bulevardul „Romanescu”, în preajma fabricii de confecţii. Este acolo o trecere de pietoni care punea probleme în sensul că, în absenţa unor semafoare, şoferii nu încetineau viteza», au declarat autorităţile. Potrivit acestora, nici unul dintre limitatoarele care au fost aşezate pe străzi nu au suferit modificări până acum.

Sursa: cvlpress.ro



8 COMENTARII

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    1299

    daca sunt puse cu cap sunt bune adica langa trecerile de pietoni din jururl scolilor

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     27-06-2006
    Mesaje
    570

    Eu as pune si printre blocuri,ca fac formula 1, uni printre blocuri.

    !!!Best option!!!
  3. #3
    Addicted!
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1652

    Spor la montat! cu cat mai multe cu atat paguba mai mare!
    astept deszapezirea a la Romania! :

  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-05-2012
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    6

    o treaba buna facuta dar sa vedem daca se vor tine si de cuvant !!!

  5. #5
    Participant Curse
    Data de inscriere
     23-09-2006
    Mesaje
    1452

    4-7 cm inaltime ..

  6. #6
    Senior Member
    Data de inscriere
     19-12-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    684
    Citat Mesaj initiat de sezione_blue
    4-7 cm inaltime ..

    Mda …pentru tine va fi o adevarata problema!!! Deh ….suspensie sport trebuia la Logan

    Tel :0769827697 zilnic intre 08-22
  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-11-2009
    Mesaje
    19

    Asa tati puneti limitatoare de viteza , da gropile lasatile asa cum sunt , feresti 3 gropi dai intrun limitator. Traiasca OLGUTA!! Ieheee!!!!

  8. #8
    Senior Member
    Data de inscriere
     06-09-2006
    Mesaje
    568

    imi plac alea puse cate 2 la 5-10 m intre ele , unul dupa altul … sa schimb discurile,placutele si suspensia la 3-4 luni … si cei care au cutie manuala pocnesc ambreiajele ! Squirt , de ce sa le repare … e ma bine asa , te tin sub limita de viteza ca sa ocolesti gropile cu atentie (au aparut unele in care si cu ~5km/h parca se rupe masina in doua ) – apropo ,cred ca sunt puse majoritatea inainte de a iesi Olguta … deci PDL ! Saracu’ ala de a prins si el contractul cu limitatoare , a mai pus de o parte pt vacanta de vara !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.