Ramona Nerra, românca de la „Vocea Germaniei”, elevă de nota 10 la...

Ramona Nerra, românca de la „Vocea Germaniei”, elevă de nota 10 la colegiul “Nicolae Titulescu” din Craiova

1.162
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

O craioveancă face furori în Germania, cucerind inimile nemţilor în show-ul de televiziune „Vocea Germaniei”. Ramona Nerra, aşa cum se numeşte talentata olteancă acum, după soţ, a învăţat muzică la Palatul copiilor, cu Dumitru Iliuţă şi canto la Şcoala de Artă cu Sorin Petrescu. Oreviceanu Ileana, profesoara de limba şi literatură franceză, a îndrumat-o să plece la Bucureşti.

Dacă spui acum Ramona Negrea, probabil că nimeni nu va ştii la cine te referi. În schimb, cel puţin în Germania, dacă spui Ramona Nerra, toată lumea îţi va spune despre românca ajunsă în fazele superioare ale competiţiei „Vocea Germaniei”, care a cucerit, prin harul şi vocea ei, inimile a mii de nemţi. Am reuşit să stăm de vorbă cu câteva persoane care au îndrumat paşii Ramonei la început de drum, în Craiova, acolo unde s-a născut şi a crescut talentata româncă.

 

Una dintre aceste persoane este „fabricantul” de talente de la Palatul Copiilor, profesorul Dumitru Iliuţă. Îşi aduce aminte că Ramona Negrea era una dintre elevele cu care nu avea mult de lucru.

„Atât vocea ei, cât şi prezenţa scenică, dovedeau că poate spune mai mult în această profesie. Ştiu că lucram mai mult la dicţie. Îmi spunea că vrea să facă şi actorie, nu numai muzică”, spune cel prin mâna căruia au trecut, în peste 35 de ani de muncă, mii de copii.

Dumitru Iliuţă este profesorul care i-a lansat pe Ramona Bădescu, Cristian Sanda sau Oana Radu.

„Venea cu temele făcute, chiar şi când avea concursuri”

De la Palatul Copiilor am merS la Colegiul „Nicolae Titulescu”, instituţie de învăţământ pe care Ramona Negrea o absolvea în urmă cu mai bine de 15 ani. Puţini dintre dascălii care au avut-o elevă mai sunt acum în şcoală. Unul dintre ei este profesoara de limba şi literatura franceză Ileana Oreviceanu.

„Era a doua într-o clasă foarte bună, clasă de filologie. Nu se observa că are mult de muncă. Atunci când avea concurs, îşi lucra temele singură,  era extrem de consţiincioasă”.

Dascălul de franceză mai spune că a îndemnat-o pe Ramona să meargă la Bucureşti.  Ileana Oreviceanu ne-a mai dezvăluit faptul că Ramona Negrea participa şi la olimpiadele şcolare, chiar dacă avea un program extrem de încărcat:

„Un copil foarte bun, mă bucur că a ajuns acum unde a ajuns, şi a făcut totul prin propriile puteri”.

Cine este Ramona Nerra?

După terminarea liceului, Ramona Negrea face un an de actorie în Craiova, la claa profesorilor Ilie Ghoerghe şi Nataşa Raab, după care merge în Bucureşti. Aici, la început de carieră face duet cu mult mai celebra acum Nicoleta Luciu, în trupa Alize. A plecat în Germania în anul 2002, stabilindu-se la Duseldorf. Este căsătorită, purtând acum numele soţului, Nerra, şi are gemeni, în vârstă de trei ani.  La competiţia care reuneşte cele mai bune voci ale Germaniei participă pentru prima dată, la insistenţele soţului, şi el muzicant. Alţi doi români, Fănel Cornelius şi Jeannette Dalia Curta au participat la fazele preliminarii ale „Vocii”, însă Ramona este singura care a ajuns mai departe. În prima etapă live a show-ului, Ramona a interpretat piesa „Firework”, a cântăreţei Kate Perry. Ramona face parte din echipa The Bos Hoss.




1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2148

    Bravos!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.