Poliţiştii rutieri în acţiune non-stop

Poliţiştii rutieri în acţiune non-stop

287
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

La data de 28.06.2012, efectivele Biroului Rutier Craiova, cu sprijinul reprezentanţilor RAR, au organizat şi executat o acţiune, în municipiul Craiova, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, folosirea telefonului mobil în timpul mersului.

S-a urmărit şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii de motociclete şi mopede.

În cadrul activităţilor desfăşurate de către poliţiştii rutieri au fost verificate 182 autovehicule, 27 mopede şi 24 motociclete, fiind legitimate peste 700 persoane.

Pentru cele 184 abateri de natură contravenţională constatate au fost aplicate sancţiuni în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R., în sumă totală de 20. 630 lei, dintre care 54 amenzi aplicate pentru viteză, 43 pentru neportul centurii, iar 16 amenzi au fost aplicate conducătorilor de mopede şi motociclete, pentru neportul echipamentului de protecţie, accesorii neomologate, conducere fără curs de legislaţie.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

 

Exemplu

  1. Cu ocazia activităţilor desfăşurate poliţiştii rutieri l-au depistat pe Ș.CĂTĂLIN, 29 ani, din Craiova,  în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Decebal având viteza de  127 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 630 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut și permisul de conducere pentru o perioadă de 90 zile.
  2. 2.    M.FLORIN, 30 ani, din Craiova, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea o motocicletă, pe Calea București, având montate dispozitive neomologate la sistemul de evacuare a gazelor, fiind sancţionat cu amendă în sumă 280 lei şi ca măsură complementară i s-a reţinut şi certificatul de înmatriculare.                                                                    

 

Astfel de acţiuni vor fi intensificate şi continuate de către poliţişti în vederea conştientizării acestor participanţi la trafic cu privire la faptul că modificările făcute la sistemul de evacuare a gazelor poate deranja liniştea locuitorilor din municipiu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.