Curtea de Apel decide demolarea unei alte case din Slatina deţinute de...

Curtea de Apel decide demolarea unei alte case din Slatina deţinute de Bercea

289
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Magistraţii Curţii de Apel Craiova decid, astăzi, dacă Primăria Slatina îi va mai demola lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, o casă construită ilegal. Este vorba despre un imobil situat pe strada Piteşti, în vecinătatea Restaurantului Roky. Reprezentanţii municipalităţii susţin că interlopul a folosit actele unei alte case pentru a obţine autorizaţia de construcţie.

Până acum, atât Judecătoria Slatina, cât şi Tribunalul Olt s-au pronunţat favorabil municipalităţii, autorităţile având buldozerele pregătite dacă şi ultima instanţă va menţine aceeaşi decizie. Bercea Mondial deţine zeci de imobile în Slatina, dar şi în oraşul Drăgăneşti-Olt, majoritatea aflându-se pe numele unor intermediari. Interpuşii trăiesc la limita sărăciei fără să poată face dovada banilor cu care au fost ridicate casele. În ultimii ani, Sandu Anghel a fost sancţionat de Primărie cu nenumărate amenzi, pentru nerespectarea legislaţiei în construcţii amenzile totalizând peste 700.000 de lei. Municipalitatea slătineană a reuşit să-i mai dărâme o casă lui Bercea, în decembrie 2011.

„Palatele” lui Bercea din Slatina

Bercea a construit în Slatina opt case, toate identice, dar niciuna cu autorizaţie de construcţie. Pentru patru dintre imobile, cu sprijinul justiţiei oltene şi al unor angajaţi ai primăriei, Mondialu’ a câştigat procesele cu municipalitatea. Bercea Mondial a început construcţia imobilelor în Slatina prin anul 2002. A cumpărat un teren pe bulevardul A.I. Cuza şi imediat a început să construiască, fără să deţină vreo autorizaţie de construcţie. Primăria Slatina l-a acţionat în instanţă şi a început să dea amenzi, însă niciodată nu l-a sancţionat pe adevăratul proprietar al imobilelor, întrucât Bercea avea grijă să vândă fictiv casele. Astfel că în instanţă plângerile Primăriei erau respinse ca nefondate.
Casa de lângă Profi, la recurs

Judecătoria Sfântu Gheorghe a decis, la sfârşitul lunii aprilie, că imobilul deţinut de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina, la intrarea în parcarea Profi, este construit ilegal. Interlopul are obligaţia să dărâme casa, urmând să plătească şi cheltuieli de judecată, în valoare de 3.800 de lei.  Cum decizia nu a fost definitivă, avocaţii lui Bercea au atacat-o cu recurs, cazul ajungând pe masa judecătorilor Tribunalului Covasna.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.