Prioteasa şi Vasilescu: Este singura variantă – să mergem împreună!

Prioteasa şi Vasilescu: Este singura variantă – să mergem împreună!

370
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Au candidat împreună din partea Uniunii Social Liberale şi s-au prezentat în faţa electoratului ca fiind “cea mai bună echipă”. După 10 iunie, Lia Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa se află la conducerea municipiului Craiova şi a judeţului Dolj. Prin urmare, cei doi doresc să demonstreze că într-adevăr formează un tandem care apără interesele craiovenilor.

După ce s-au mai liniştit apele prin administraţia publică locală, consiliul local şi cel judeţean au fost constituite, Lia Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa s-au pus pe treabă. Au luat, la începutul săptămânii, drumul Capitalei, şi s-au dus ţintă la Ministerul Mediului pentru a urgenta procedurile în proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj”. “Am pus pe hârtie acordul de principiu pe care trebuia să îl dea Primăria Craiovei că este foarte interesată să intre în acest proiect, având în vedere că sunt 50 de milioane de euro nu ne putem juca deloc cu aceşti bani, mai ales că sunt europeni. Şi în plus, anul viitor, primăria trebuia să găsească resursele necesare pentru 15 milioane de euro care înseamnă staţia de sortare, de compostare, maşinile de cărat gunoiul, platforme etc.”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

Al doilea proiect important

Beneficiarul acestui proiect este Consiliul Judeţean Dolj însă de câştigat au toate primăriile localităţilor incluse în acest master plan integrat al deşeurilor. “Eu vă spun că un eveniment deosebit de important care se petrece în viaţa noastră, a judeţului Dolj. Dacă aţi întreba un primar care a mai avut până acum un mandat, cu siguranţă s-ar ridica în picioare şi ar aplauda-o pe doamna primar şi ar spune că am făcut un lucru bun şi că le-am luat de pe cap o mare durere. Veneau în fiecare zi şi ne spuneau că au probleme. Acum i-am salvat de la amenzi dar, în ultimă instanţă, păstrăm un mediu mai curat şi trebuie să învăţăm şi noi de la viaţă că lucrul acesta care se face cu gunoiul înseamnă a trăi într-un mediu sănătos şi să le lăsăm urmaşilor noştri posibilitatea de a respira un aer curat. Dar dincolo de acest lucru, nu înseamnă că o să vedeţi CJ Dolj intrând cu bocancii în suveranitatea Primăriei Craiova şi ceea ce înseamnă reşedinţă a judeţului Dolj pentru că, de pe altă parte dacă priviţi, un alt proiect important, cel mai mare pe care îl are Doljul, proiectul de alimentare cu apă de 185 milioane euro care este implementat de Compania de Apă Oltenia, intră în tot judeţul şi implementează de la Bechet până la Dăbuleni, la Segarcea, Băileşti şi Poiana Mare. Ce ar însemna să spunem, că intră primăria şi acaparează judeţul Dolj? Dimpotrivă. Putem spune decât un singur lucru, cel pe care l-a spus şi doamna primar: ne dăm mâna pentru binele Craiovei şi ne rugăm la Dumnezeu să ne dea mintea ca pe viitor să ne ofere posibilităţi ca noi să putem merge împreună spre binele craiovenilor şi al doljenilor şi să aducem cât mai mulţi bani pentru dezvoltarea judeţului”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

S-a “reactivat” doar cu o semnătură

Proiectul avea nevoie de semnătura edilului-şef al Craiovei de mai mult timp însă Antonie Solomon a refuzat să o dea pentru master planul de deşeuri. Acum, procedurile pot înainta. “Practic acest proiect stătea în semnătura primarului însă mai sunt multe alte etape, trebuia să treacă şi prin consiliul local, dar în ultimă instanţă, primarul era cel care trebuia să îşi dea verdictul: da, e liber, mergem mai departe”, susţine Ion Prioteasa. La rândul său, Lia Olguţa Vasilescu susţine că banii europeni care sunt alocaţi pentru master plan sunt mai mult decat bineveniţi deoarece, în 2013, Primăria Craiova ar fi trebuit să facă investiţii de mediu din bugetul local. “Mai sunt nişte etape care trebuiesc parcurse, şedinţă de consiliul local, tot felul de acte semnate şi la Consiliul Judeţean, iar cei de la Bucureşti am discutat foarte mult, a fost o discuţie de trei ore, au fost vreo 30 de persoane, erau reprezentanţi ai ministerului, firme de consultanţă, ai consiliului judeţean, ai primăriei Craiova, cei de la POS Mediu. Le-am cerut o analiza de tip SWAT, care sunt oportunităţile pentru Craiova, care sunt punctele tari ale judeţului, punctele slabe, astfel încât să nu fiu prinsă pe picior greşit într-o şedinţă a consiliului local. Le-am analizat pe toate şi acum ne-am dat seama că este singura variantă, să mergem împreună sau cu foarte mulţi bani, din buzunarul nostru, al Consiliului Local”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu. Primarul Craiovei a subliniat faptul că va exista colaborare şi pe alte proiecte deoarece la alegerile locale din iunie au candidat împreună, ca o echipă, şi împreună trebuie să ajute la dezvoltarea muncipiului Craiova dar şi a judeţului Dolj.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.