25 de jucători vor să salveze Universitatea: “Trebuie să existe fotbal la...

25 de jucători vor să salveze Universitatea: “Trebuie să existe fotbal la Craiova”

384
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai mulţi fotbalişti formaţi în Bănie au avut astăzi o întrevedere cu primarul oraşului pentru a-i propune o soluţie de redresare a fotbalului craiovean.

 

9 jucători s-au întâlnit în această după-amiază cu Lia Olguţa Vasilescu pentru a discuta posibilitatea salvării Universităţii. Ionuţ Stancu, Robert Săceanu, Laurenţiu Boroiban, Mădălin Murgan, Alin Vigariu, Marian Mecea, Olivian Surugiu, Robert Ghindeanu şi Cătălin Crăciunescu, ultimul retras din activitate, i-au transmis primarului că vor juca gratis, pentru început, în cazul în care Universitatea va fi înscrisă în campionat sau pentru o altă echipă a oraşului. Pe lângă aceştia, mai există o serie de fotbalişti dispuşi să revină la Ştiinţa: Mihai Dina, Dorel Stoica, Gabriel Velcovici, Mădălin Ciucă sau Dan Gogoşoiu. Aceştia nu au putut participa, însă, la întrevedere fie din cauza faptului că sunt sub contract cu alte cluburi, fie fiindcă ar fi fost ameninţaţi de Adrian Mititelu. Acesta se opune cu vehemenţă creării unei noi formaţii în Craiova, dar în acelaşi timp refuză să înscrie Universitatea în liga secundă, preferând lupta în instanţele de judecată cu FRF.

„Jucăm gratis pentru Ştiinţa”

Purtătorul de cuvânt al fotbaliştilor prezenţi azi la primărie, Ionuţ Stancu, a spus că sunt dispuşi să evolueze gratis pentru gruparea alb-albastră, indiferent dacă este vorba despre Universitatea sau altă echipă a oraşului. Stancu a spus că, în acest moment, există 25 de jucători care vor să vină în Bănie. „Noi vrem să jucăm fotbal la Craiova şi i-am transmis acest lucru doamnei Vasilescu. Ideal ar fi pentru Universitatea, dar nu ştim dacă Mititelu vrea să o înscrie. Noi am vrea totuşi să existe o echipă de fotbal la Craiova. Sunt pentru început 25 de jucători care ar vrea să compună lotul, apoi atât acum, dar şi în timp, se pot alătura şi juniorii crescuţi de Consiliul Judeţean, care nu au pentru cine să joace la Craiova şi pleacă prin ţară. Nu este nimeni în spatele nostru, a fost ideea noastră, una spontană, dar oricine i se va alătura este binevenit, fiindcă am avea nevoie de suport. Pentru început, suntem dispuşi să jucăm gratis la Craiova, iar autorităţile să suporte cheltuielile legate de infrastructură, de deplasări etc. Poate galeria nu ne va susţine, însă oamenii, craiovenii, vor veni sigur la stadion fiindcă vor să vadă fotbal, iar la Craiova nu mai există fotbal”, a afirmat Ionuţ Stancu.

„Părerea galeriei=părerea suporterilor Ştiinţei”

După încheierea discuţiilor, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că nu poate lua o decizie până nu se va consulta cu galeria. Cu o desconsideraţie crasă faţă de iubitorii fotbalului craiovean, noul primar a identificat opinia galeriei cu cea a tuturor fanilor Ştiinţei: „Băieţii mi-au spus că vor să joace fotbal pentru Craiova. Dacă este vorba de Universitatea, le-am spus că trebuie să discute cu patronul. Dacă vor să facem altă echipă, trebuie să vorbesc cu suporterii să-i întreb, ştiu că sunt două galerii. Cred că acele galerii îi reprezintă pe toţi suporterii Craiovei. Ar fi şi varianta unui referendum printre craioveni, dacă sunt de acord să susţină Universitatea Craiova, dar timpul pentru înscrierea echipei este prea scurt şi nu-l putem organiza. Dacă Adrian Mititelu nu vrea să înscrie echipa, apare o discuţie, dar, cine ştie, o să vrea să înscrie Universitatea în competiţie.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.