Cj Dolj finalizează lucrările la SJU Craiova

Cj Dolj finalizează lucrările la SJU Craiova

490
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Două săptămâni mai durează până când toate cele 26 de săli de operaţie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova vor fi din nou funcţionale. Constructorul desemnat prin licitaţie de Consiliul Judeţean Dolj va finaliza lucrările de reabilitare a acestora.

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj susţine că medicii şi personalul medical va putea lucra din nou în cele 26 de operaţii peste două săptămâni, termen la care se va finaliza renovarea acestor încăperi. „În aceste zile ne apropiem de un moment mult aşteptat de foarte mulţi medici şi personal medical din Spitalul Nr.1, dar totodată şi de pacienţi, care într-un anumit moment au nevoie de intervenţia personalului medical. Mai exact, peste două săptămâni vor fi finalizate reparaţiile la cele 26 de săli de operaţie prin fondurile puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Dolj, datele noastre de la Spitalul nr.1 sunt unele pozitive îmbucurătoare, personalul medical este mulţumit de lucrările care s-au realizat la aceste săli de operaţie, fapt care ne confirmă că alegerea acestui proiect de a fi finanţat din fondurile publice puse la dispoziţie de către CJ Dolj a fost o alegere bună, oportună, acest fapt ne face ca în viitor să încercăm să alocam şi alte fonduri pentru modernizarea Spitalului Nr. 1. Probabil că vom începe să renovăm şi saloanele în care sunt internaţi pacienţii, situaţie ce ţine de modernizarea şi funcţionalitatea acestui spital”, a declarat Cristinel Iovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Conform declaraţiilor acestuia, Consiliul Judeţean Dolj a investit peste un milion de euro în reabilitarea şi modernizarea Spitalui Judeţean de Urgenţă Craiova. „Totodată, în acest spital există un proiect finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional care constă în modernizarea Ambulatoriului, policlinicii cum este cunoscută. Să sperăm ca până la anul vom avea şi o policlinică modernă, dotată cu echipamente medicale din bani europeni”, a mai spus Iovan.

Lifturile schimbate şi ele

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova 27 miliarde lei vechi pentru schimbarea a nouă din cele 12 lifturi existente în unitatea medicală. Ele vor intra în reabilitare imediat după ce va fi finalizată licitaţia pentru desemnarea societăţii ce se va ocupa de acest contract. „La cele nouă lifturi, am avut o discuţie ieri cu personalul tehnic din cadrul Spitalului Nr. 1, au fost alocate 27 milarde în vederea organizării unei licitaţii şi care să aibă drept scop înlocuirea lifturilor. În acest moment se află într-o fază de proiectare şi urmează să fie scoase la licitaţie şi până la sfârşitul anului vom avea şi liftuiri moderne şi cele vechi vor fi înlocuite. Trebuie să recunoştem că cele vechi se află într-o stare precară”, a mai declarat Iovan.

Se face drumul

Printre proiectele demarate la începutul anului de către Consiliul Judeţean Dolj se numără şi drumul judeţean care face legătura între localităţile Gighera şi Valea Stanciului. „Ne-am axat pe infrastructură pentru că este unul dintre domeniile pe care noi am reuşit să atragem foarte mulţi bani europeni puşi la dispoziţie de către Bruxelles. În acest moment, am mai găsit o opurtunitate de reamenajare a drumurilor pe fonduri europene, mai exact cooperarea transfrontalieră, un progam finanţat de Uniunea Europeană în colaborare cu alte regiuni, judeţe din Bulgaria. Am reuşit să atragem şapte milioane de euro pentru modernizarea unui drum judeţean, care în aceste zile va fi inaugurat deja. A fost desemnată comisia care va face recepţia acestui drum. Mai exact, este vorba de drumul judeţean care leagă comuna Gighera de comuna Valea Stanciului, o prima etapă. Modernizăm acest drum şi sperăm că, în măsura în care vom mai găsi fonduri disponibile fonduri UE, vom moderniza acest drum până la Segarcea astfel încât o rută importanta de comunităţi de la nivelul judeţului să poata fi modernizată pe bani europeni”, a mai declarat Cristinel Iovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    282

    Doua saptamani nemtesti sau romanesti … ???

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.