O profesoară de religie, din Craiova, a participat la „Marele tur al...

O profesoară de religie, din Craiova, a participat la „Marele tur al Europei”

517
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Iuliana Manda, profesoară de religie la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” din Craiova, a fost în această vară într-o vacanță în Franța și Italia, unde a participat la „Marele Tur al Europei”, urmând aici cursuri de specializare.

 

Profesoara de religie a luat parte la workshop-uri, a colaborat cu profesori din Irlanda, Islanda şi Estonia şi cu Steve Waring, un cunoscut compozitor american.

În Italia, Iuliana Manda a fost implicată în proiectul „Marele Tur al Europei: artă, peisaje, grădini, creativitate şi inovaţie”, iar în Franța:„Songs, body percussion and vocal improvisation”, avându-l îndrumător pe renumitul compozitor american. Toate acestea au fost posibile cu sprijinul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, a Mitropoliei Olteniei şi Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Vizite culturale prin Italia

Iuliana Manda cu profesori din alte țări, la Marele Tur al Europei

Iuliana Manda spune că activităţile culturale desfăşurate peste hotare o vor ajuta în activitatea didactică de la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, cât şi la Grădiniţa „Sfânta Lucia”, unde predă preşcolarilor un curs de muzică.

„«Marele Tur» este un proiect specific născut să contribuie la protejarea, valorizarea şi difuzarea artelor nobile care constituie marele patrimoniu artistic, cultural, literar şi peisagist al Europei. În cadrul atelierelor ,,Marele Tur’’, am aprofundat teme ca: rădăcinile culturale ale Europei, bogăţia patrimoniului cultural şi naţional, diversitatea tradiţiilor culturale europene. Am studiat individual şi în echipă abordarea artistică şi estetică a operelor de artă, admirând capodoperele renascentiste din sălile muzeelor: Palatul Pitti, Palazzo Vecchio, Galeriile Uffizi sau Galeria Academia”, a povestit profesoara de religie.

Diana Zamfir



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    103

    Daca nu se duc chiar copiii…cam degeaba .

    Traiasca Marele nostru Conducator, Caligula!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.