Cardiologul Andriţoiu, sancţionat disciplinar cu reţinerea din salariu

Cardiologul Andriţoiu, sancţionat disciplinar cu reţinerea din salariu

273
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La mijlocul lunii iulie, medicul cardiolog Mircea Andriţoiu, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost suspendat din activitate. Medicul a fost acuzat de un pacient că l-a tratat de infarct, deşi el suferea de o altă afecţiune cardiologică, fapt ce a dus la demararea unei cercetări disciplinare, pe timpul căreia medicul a fost suspendat din activitate. La sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii comisiei de specialitate din cadrul SJU Slatina au decis ca Andriţoiu să fie sancţionat pentru abateri disciplinare cu reţinerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni.
În urmă cu aproape o lună, Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis suspendarea din activitate a medicului cardiolog Mircea Andriţoiu, pe perioada cercetării disciplinare. Medicul era acuzat că a pus un diagnostic greşit unui pacient, pe care l-a tratat pentru o afecţiune pe care nu o avea.

„Pacientul în cauză ne-a sesizat că a fost diagnosticat cu infarct, şi tratat în consecinţă. Pe baza unei investigaţii EKG, medicul Andriţoiu a pus un diagnostic greşit şi a tratat pacientul timp de două zile de infarct, dovedindu-se că nu a avut infarct. Am făcut o adresă pentru a sesiza Colegiul Medicilor şi am convocat Comisia de Disciplină să cerceteze acest caz. Pe perioada cercetărilor, medicul a fost suspendat din activitate, conform deciziei Comitetului Director al spitalului”, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, după ce pacientul i-a adus la cunoştinţă încurcătură făcută de Andriţoiu.

Mai bine de trei săptămâni, cât a durat cercetarea disciplinară, cardiologul a fost suspendat din activitate. Zilele trecute acesta s-a întors la serviciu, deoarece cercetarea s-a finalizat, iar sancţiunea pentru abateri disciplinare pe care a primit-o medicul constă în reţinerea a 10% din salariu, pe o perioadă de trei luni.

Se aşteaptă decizia Colegiului Medicilor

Managerul Iordache ne-a declarat că se aşteaptă şi decizia Colegiului Medicilor, care încă nu a finalizat cercetarea în cazul cardiologului Andriţoiu.

 

„Medicul s-a întors la spital, după ce Comisia de Disciplină a finalizat cercetarea. Acum aşteptăm decizia Colegiului Medicilor, care va trebui să stabilească dacă a fost sau nu culpă medicală”, ne-a spus managerul celei mai reprezentative unităţi medicale din judeţ.

 

Controversatul cardiolog al Spitalului Judeţean nu este la prima abatere, însă de fiecare dată a scăpat cu sancţiuni uşoare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.