Scrisoare catre un prieten (8)

Scrisoare catre un prieten (8)

517
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 3,50)

Draga prietene 8,
Uite asa cum spuneam in scrisoarea mea anterioara, usor, usor au trecut si sarbatorile .
Ce sa-ti spun ? Parca pe an ce trece se ofilesc traditiile , sensibilitatea , afectiunea si dragostea pentru semeni si cei in nevoie. Am vazut multi oameni tristi si necajiti si deodata am reusit sa-mi amintesc figuratia unui domn parlamentar ce statea toata ziua cu un servetel pe birou-i de parlamentar viclean , asezand o felie de paine si salam ,dand vestea in media si tipand cat putea „Veniturile populatiei sunt mici, nu se mai poate traii asa !” . Pai, azi a ramas mic la stat dar mare la sfat . E mare ce sa mai , s-a miluit poporul de sacrificiul lui si l-au facut mare, da , dar de cand e mare a parjolit totul pe acest plai mioritic- locuri de munca , spitale , scoli, salarii , pensii ce sa mai ? Nu a lasat nimic fara sa ia la mana, ca cica-s paguboase si trebuiesc desfintate . Acum vreo 30 de ani am citit o carte importanta – se chema „Ultimii pagani”, am ratacit-o si imi pare rau pentru ca,acuma constat si gasesc ca e mai actuala decat atunci . Perioadele de decadere sunt fascinante mai ales cand ai si marea sansa de a trai intr-o asemenea perioada .
Ce spui? Aha, am inteles, dar stii eu sunt credincios in felul meu , am trecut si pe la biserica. Si ? Ei, face cate ceva, dar sa stii ca eu am o mai mare atractie catre manastiri , sunt mai putin comerciale, au taxele mai mici.
Parintii bisericii parca nici ei nu mai au nici un viitor , cata vreme cei din urma apar ca niste complici si „tovaras’” .Pai nu stii ? Au inceput sa apara picturile politicienilor in biserica , cica incearca usor, usor sa-l inlocuiasca pe Iisus. Da, da, am incercat sa ma fac ca nu vad , dar din pacate sunt nevoit sa intalnesc in fiecare zi pe cineva, ce face parte din comedie . Dar sa stii ca am o admiratie pentru acest monstru unic . Pai nu stii ? Ei au folosit un viclesug – libertatea nelimitata , desantat o savureaza si o zi pentru ca stiu ca pe termen lung e foarte profitabila pentru ei si daunatoare natiei . Au distrus prejudecatiile , au inlaturat si distrus instinctul de conservare , si uite asa usor, usor te apuca ameteala. Am intalnit o batranica cu privire de inger si mana-i tremuranda ce ma privea cald si imi spunea :” Numai noi si Dumnezeu, maica , nici lumina nu mai putem s-o aprindem , cica sa ne sculam in zori , numai vrea sa ne cunoasca nimeni , nu ne mai aude nimeni” !
Am intrebat-o timid: „Nici Dumnezeu ?” „Nici maica , pe vremea mea , asta e ” Imi spune in soapta si abia atunci am descoperit sensul plimbarii mele pentru ca el se numea regret . Mai mult ,cand azi ii mai vad pe cei ce veneau dintre doua prapastii 39-89 si cerseau putere, invatasera pana si istoria fiecarei ridicaturi, fiecarei poarta, fiecarui nume si fiecarei pasari suspecte de gripa aviara . Ce chestie colosala !
Sa-ti vezi pasarea din gard luata de un fluture si dusa la crematoriu ,cica la raft domnule taran ! Buni baieti ! Pai ,de la ei am invatat sa rabd loviturile soartei cu resemnare . Dar ma macina o intrebare : Cine si cand ne-a despartit? Este si ramane intrebarea sufletului meu . De ce Romania de azi este copacul uscat, care si-a pierdut frunzele ce in caderea lor la pamant au soptit, au strigat neauzite ,sensul vietii,al mortii si al suferintei la care am fost supusi ? Sensul vietii noastre este in contrast cu sensul vietii lor , nu ne mai intalnim nici in viata , nici in moarte, nici in suferinta .
Ce efecte au avut aceste medicamente , s-a vazut si se vede , ce dezordine si ce suferinta au provocat in corpul biologic national . Pentru cine intelege ,noi suntem cei mai binecuvantati ,suntem cei care am trecut odata cu copilaria experiente tragice si diverse , care am cunoscut viata , rasfranta de pe fetele parintiilor nostri . Unii am suferit mai mult ,altii mai putin . Azi trecutul nu trebuie sa ne mai intereseze, balastru de experiente consumate si anihilate , forme de viata care si-au secatuit continutul . Eu nu-l mai numesc trecut , ci oase si sange . Exista insa resturi neasimilate, dar pentru aceasta cedare -trecutul si suferinta dainuie, pentru ca ei au inventat mila fara program,au otravit florile pentru ca incet ,incet sa moara albinele , dar s-au intrebat ei : trantorilor cine le va mai aduce miere? pentru ca albinele din generatia tanara sunt afectate si ele de otrava si au fost invatate sa parvina si sa trandaveasca pentru ca ei viclenii stiu bine ca daca sapa sant intre generatii le va fi cu mult mai usor, si ce crezi? azi batranii sunt un cimitir viu , iar tinerii niste robi agitati. Asa de tare au reusit sa ne separe destinele , dar eu iti garantez ca-i paste o mare primejdie ,pentru ca au uitat sa-l distruga pe supraveghetor si fii convins ca el vegheaza si vine ziua cand eu si tu ne vom ruga Lui : « Iarta-i ,pentru ca ei nu te-au cunoscut si nici macar ce fac nu stiu ! »Pentru ca e tarziu( si iti scriam eu mai demult dar nu ma mai ajuta ochii )vreau sa inchei spunandu-ti ca langa mine a mai ramas doar o bucatica din Romania de alta data .Si azi imi este un dor nebun dupa acel nebun atat de simplu dupa vorba ,dupa port si mi-as dori ca acel ochi vesnic sa le lase si lor vazul din cand in cand macar o clipa .
Inchei spunand „Iarta-i Doamne” !!!.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.