Adăpostul de câini din Balş, un eşec

Adăpostul de câini din Balş, un eşec

352
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În această situaţie, câinii vor continua să fie sterilizaţi şi aduşi înapoi în locurile de unde au fost ridicaţi.

 

„Nu avem posibilitatea de a angaja personal pentru a întreţine aceşti câini în adăpost, am încercat să luăm legătura şi cu unele instituţii pentru a le cere să se ocupe de această problemă, însă, din păcate, nu am primit un răspuns favorabil. Singura soluţie care ne mai rămâne este să continuăm să îi sterilizăm şi să îi lăsăm în locurile de unde i-am ridicat. Suntem conştienţi că aceasta este o problemă destul de importantă, dar aici trebuie menţionat şi faptul că, în mod constant, sunt aduşi câini în oraş, cu dubele, din alte localităţi. Aici intervine şi spiritul civic al fiecăruia dintre noi, cum sunt văzute aceste maşini, oamenii trebuie să sune la 112 pentru a anunţa poliţiştii. Avem câteva localităţi suspecte că ne aduc câinii, şi cred că, după ce îi vom steriliza, îi vom duce înapoi, cu crotaliile în urechi, şi le spunem celor de acolo să ne mulţumească”, declară Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.

O nouă serie de sterilizări, la jumătatea lui septembrie

Medicii nemţi, care au venit în repetate rânduri în Balş pentru a steriliza câinii comunitari în vederea stopării înmulţirii acestora, se vor întoarce în oraşul de pe Olteţ la jumătatea lunii următoare. Atunci, şi locuitorii din oraş care deţin câini sau pisici şi vor să le sterilizeze vor beneficia de acest serviciu în mod gratuit.

 

„Aşteptăm din nou medicii nemţi la noi în oraş pentru a continua procesul de sterilizare a câinilor comunitari. Trebuie menţionat că suntem singurul oraş din regiune care a luat această măsură, cu sprijinul unor persoane din oraş stabilite în Germania care au contactat această asociaţie a medicilor veterinari. Câteva sute de câini au trecut deja prin mâna acestor doctori, intenţia fiind să acoperim un număr cât mai mare de patrupede de la nivelul oraşului, pentru ca acestea să nu se mai înmulţească. Sterilizarea şi castrarea anulează şi acea nevoie de marcare a teritoriului, câinii devenind mai puţin agresivi”, adaugă acesta.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.