25 de containere de gunoi subterane, montate în Slatina, până la sfârşitul...

25 de containere de gunoi subterane, montate în Slatina, până la sfârşitul anului

286
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii locali au alocat, printr-o rectificare de buget, suma de 400.000 de lei, bani care vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea a 18 noi containere de gunoi îngropate. În Slatina, până la sfârşitul anului, vor fi montate 25 de astfel de recipiente pentru depozitarea resturilor menajere.

 

„Containerele îngropate reprezintă un obiectiv care a fost aprobat cu foarte mult timp în urmă. Ne-am propus să achiziţionăm, anul acesta, 25. Sunt prinse în partea de listă de investiţii, sperăm să nu avem contestaţii şi până la sfârşitul anului să putem să montăm aceste containere. În momentul de faţă, deja montăm opt containere îngropate în cartierul Nicolae Iorga”, a declarat viceprimarul Slatinei, Minel Prina.

Acest sistem de colectare a deşeurilor menajere a fost importat în municipiul Slatina după modelul văzut de primarul Darius Vâlcov în orăşelul Coslava, din Spania. Cea mai costisitoare investiţie a fost însă făcută de firma de salubritate care a achiziţionat o maşină specială pentru colectarea gunoiului din containerele îngropate.

 

„La Coslava, un orăşel de lângă Madrid cu peste 90 la sută din populaţie români, am văzut acest sistem. Am avut o întâlnire cu primarul, cu oficialităţile de acolo şi mi-a plăcut foarte mult. Am discutat în cadrul primăriei dacă avem posibilitatea să-l implementăm şi să-l finanţăm, iar acum doi ani de zile am decis să avem acest proiect pe următorii şase ani, pentru că nu poţi să achiziţionezi toate aceste containere, nu sunt foarte ieftine. Am pus o condiţie, a fost un parteneriat şi cu firma de salubritate, domnul director al firmei care face curăţenie în oraşul nostru acceptând să cumpere o astfel de maşină care costă 350.000 de euro. Acestea sunt condiţiile atât timp cât îţi doreşti să faci un lucru de calitate, un lucru performant”, povestea, în urmă cu câteva luni, primarul Slatinei.

Vâlcov a vorbit şi despre eficienţa sistemului de colectare a deşeurilor în containere subterane: „Gândiţi-vă că un singur om, şoferul acelei maşini, poate ridica containerele dintr-un oraş ca Slatina. Nu mai este nevoie de foarte multă forţă de muncă şi de alte achiziţii suplimentare”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.