Corabia, primită în Compania de Apă

Corabia, primită în Compania de Apă

345
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Noua administraţie a oraşului Corabia, condusă de primarul Iulică Oane, nu mai vrea să piardă trenul pentru accesarea fondurilor europene şi a solicitat înscrierea în Compania de Apă Olt. Astfel, vor reuşi să primească fonduri europene pentru investiţiile din perioada 2014-2020.
Oraşul Corabia a fost printre primele care s-au înscris în ADI, însă primarul de la acea vreme, Ştefan Pârlea, a decis retragerea. Acum, Consiliul Local condus de Oane a făcut primul pas pentru atragerea banilor europeni, înscrierea în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Oltul” fiind aprobată şi de consilierii Slatinei.

 

„Hotărârea ne ajută pe viitor pentru accesarea fondurilor europene. Ne pregătim pentru ceea ce înseamnă 2014-2020, ca şi accesare de fonduri europene, ca şi program al nostru, al Companiei de Apă, pentru extinderea reţelelor de canalizare”, a explicat Minel Prina, administratorul public al Slatinei.

Prin retragerea din Compania de Apă, Corabia a pierdut deja 28 de milioane de euro. În cadrul Companiei de Apă se fac deja planuri pentru investiţiile din ce-a de-a doua etapă de accesare a fondurilor europene, între 2014 şi 2020.

 

„Ne dorim să avem o colaborare cu Consiliul Judeţean, cu toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul nostru şi să aducem cât mai mulţi bani în judeţulolt pentru că, până la urma urmei, acesta este interesul nostru”, a mai declarat Prina.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.