Conducta de gaze, extinsă pe trei străzi din Satul Nou

Conducta de gaze, extinsă pe trei străzi din Satul Nou

288
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii municipali au aprobat participarea prin cofinanţare la extinderea conductei de gaze naturale pe trei străzi din cartierul slătinean Satul Nou. Este vorba despre etapa a doua a unui amplu proiect de conectare a acestui cartier la utilităţi. Străzile propuse pentru a fi prevăzute cu reţea de gaze naturale sunt: strada Vadului-190 metri liniari, strada Vişinilor-60 metri liniari, strada Podgoriilor de la nr. 58 A la nr. 64-80 metri liniari.

 

„Valoarea acestei investiţii se ridică la 55.037,40 lei, cofinanţarea Consiliului Local Slatina fiind de 53.936,65 lei, TVA inclus, 1.100,75 lei, TVA inclus, reprezentând contribuţia SC Distrigaz Sud Reţele Bucureşti”, se arată în hotărârea aprobată de Consiliul Local.

Extinderea conductei de gaze naturale în cartierul Satu Nou a început de anul trecut, tot cu un proiect cofinanţat de Distrigaz Sud Reţele SRL Bucureşti. Valoarea acelui proiect s-a ridicat la un total de 923.900,44 de lei, adică peste 260.000 de euro. Şi în acest caz, Consiliul Local Slatina a suportat cea mai mare parte a cheltuielilor, puţin peste 900.000 de lei. Străzile care au fost alimentate cu gaze naturale sunt: Teodor Burcă, Ogrăzii, Podgoriilor, Islazului, Vişinilor, Măgurii, Ulmului şi Nordului. Iniţial, municipalitatea solicitase alimentarea cu gaze a zonei Cireaşov-Satu Nou, pe cheltuiala Distrigaz Sud. Lipsa conductelor a dus la refuzul companiei.

 

Şi canalizarea vine în Satul Nou

 

Membrii Consiliului Local Slatina au aprobat utilizarea sumei de 6.200.000 de lei din fondul de întreţinere al Companiei de Apă Olt pentru lucrările de reabilitare la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare din municipiu. Este vorba de 4.940 de metri liniari de reţea de apă şi de 13.689 de metri liniari de reţea de canalizare.

 

De asemenea, investiţia va include şi construirea a nouă staţii de pompare. Aceste lucrări nu sunt incluse în proiectul cu finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană care se derulează în Slatina până la sfârşitul anului viitor. Străzile pe care se va interveni sau s-a intervenit deja sunt următoarele: Aleea Florilor, Unirii, Drumul lui Stroe, Marin S. Andreian, Elena Doamna, Plevnei, cartierul Cireaşov, cartierul Coteşti, cartierul Sărăceşti, cartierul Satu Nou.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.