Chioşcurile din vecinătatea şcolilor şi liceelor, blocurile alimentare din cadrul creşelor, gradiniţelor, internatelor, semi-internatelor, after-school-urilor etc., precum şi firmele de catering care furnizează alimente unităţilor de învăţământ sunt vizate în aceste zile de medicii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj.
De la documente de provenienţă, transport, ambalare, marcare şi etichetare, până la spaţiile de depozitare a produselor alimentare, toate sunt verificate de medicii responsabili în acest sens. Controalele se vor derula până pe 18 septembrie inclusiv, urmând ca după finalizarea lor unităţile inspectate să intre într-un program permanent de monitorizare şi supraveghere, cu o frecvenţă stabilită prin analiză de risc, având la bază şi rezultatele controalelor efectuate anterior.
Potrivit conducerii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor Dolj aceste acţiuni se desfăşoară pentru preîntâmpinarea situaţiilor de îmbolnăvire a elevilor.