Maşinile fabricate la Craiova merg cel mai bine la export

Maşinile fabricate la Craiova merg cel mai bine la export

1.212
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vânzările de maşini, aparate şi echipamente electrice produse în uzinele din Dolj au cunoscut o creştere de 15 milioane euro faţă de 2011, conform datelor înregistrate de Direcţia Regională de Statistică din Craiova.

În primele cinci luni ale anului în curs produsele industriale au reprezentat 91,3% în totalul exporturilor din Dolj, iar produsele din agricultură şi silvicultură au deţinut o pondere de numai 8,7%. Exporturile din secţiunea “Maşini, aparate şi echipamente electrice” ocupă locul I cu, 35%, în totalul exporturilor, acestea fiind mai mari cu 15 milioane de euro faţă de anul trecut. Pe locul II sunt materiile textile şi articolele din acestea (30,2%), iar pe locul IV – produsele vegetale (8,5%), care au înregistrat şi cea mai spectaculoasă creştere faţă de 2011, respectiv de 48,3%.

În perioada analizată, exporturile judeţului Dolj s-au îndreptat, în special, către Italia (35,4%), Marea Britanie (17,1%), Germania (6,7%), Bulgaria (6,4%) şi Tunisia (2,1%).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.