Vin mai multe alimente de la UE

Vin mai multe alimente de la UE

372
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 70.000 de olteni defavorizaţi vor primi începând cu 1 octombrie alimentele de bază oferite prin Programul european de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate (PEAD), finanţat din fonduri europene. Spre deosebire de anul trecut, aceştia vor beneficia anul acesta de un număr mai mare de produse, şi anume 11, faţă de şase câte au primit anul trecut. Între noile produse se numără uleiul, fasolea boabe, mazărea, bulionul şi roşiile în bulion.

Până în prezent au sosit în judeţul Olt doar o parte din produsele necesare, şi anume un tir de bulion şi unul de făină, urmând ca până la sfârşitul lunii să sosească şi restul de produse necesare.

 

„Acţiunea de repartizare a alimentelor va începe din luna octombrie, ne aşteptăm ca până atunci să sosească toate produsele. Este necesar un minim de cinci produse pentru ca acestea să poată fi împărţite oamenilor, însă până la sfârşitul anului vor fi distribuite toate”, a declarat Miruna Ginerică, consilier în cadrul CJ Olt.


Mai puţini beneficiari, mai multe produse

Comparativ cu anii precedenţi, anul acesta, deşi numărul de alimente oferite prin PEAD a crescut până la 11, numărul de persoane care le vor primi a scăzut destul de mult. Astfel, faţă de anul 2010 când 83.000 de persoane beneficiau de ajutoarele alimentare, anul acesta mai beneficiază de alimentele gratuite doar 69.564 de persoane. Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean, diferenţa se regăseşte în numărul pensionarilor şi al persoanelor cu handicap, care a scăzut în ultimii ani.

Vor beneficia de aceste ajutoare cei care primesc ajutor social, acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, şomerii cu indemnizaţie, pensionarii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, nu depăşesc 400 de lei pe lună şi persoanele cu handicap. Fiecare persoană va beneficia de 15 kg de făină albă de grâu, un kg de paste făinoase, şase pachete de biscuiţi, şapte kg de orez, şapte litri de ulei, un kg de fasole boabe, două cutii de mazăre, o cutie de bulion, două cutii de roşii în bulion şi trei kg de zahăr. În total, în judeţul Olt au fost repartizate 1.084 tone de făină albă de grâu, 79 tone de paste făinoase, 42 tone de biscuiţi, 523 tone de orez, 513 tone de ulei, 111 tone de fasole boabe, 132 tone de mazăre, 92 tone de bulion, 119 tone de roşii în bulion şi 267 tone de zahăr.

De asemenea, va fi distribuit persoanelor nevoiaşe mălai, însă deocamdată nu există date exacte asupra cantităţii datorită faptului că nu a fost desfăşurată o licitaţie în acest sens.


„Pentru mălai, deocamdată nu există distribuitor deoarece încă este în curs de desfăşurare procedura de licitaţie la nivel naţional, urmând ca după încheierea acesteia să fie stabilite detaliile”,
au mai declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.